Hem NYHETER Corona: Sjudubbling av digitala vårdbesök – stockholmare finner nya vägar till vården under pandemin

Corona: Sjudubbling av digitala vårdbesök – stockholmare finner nya vägar till vården under pandemin

Publicerat av: Redaktionen

En sjudubbling av antalet digitala vårdmöten och nära 60% ökning av digitala vårdärenden på 1177.se: Stockholmarnas ökade användning av digitala vårdkontakter har accelererat avsevärt under corona-pandemin, visar Region Stockholms statistik för början av 2020.

Corona: Sjudubbling av digitala vårdbesök – stockholmare finner nya vägar till vården under pandemin 2

Daniel Forslund , ordförande i innovations- och utvecklingsutskottet.

– Vården ska vara enkel att nå på ett sätt som passar patienten – frihet i vården handlar inte bara om att välja läkare och vårdgivare utan även hur man kontaktar vården. Vi har länge arbetat för att bygga ut möjligheterna till digitala vårdkontakter och under pandemin ser vi en enorm ökning. Det är viktigt för både patienter och vårdpersonalen att vi med digitala vårdtjänster kan stärka patientsäkerheten och kvaliteten i en svår tid, säger hälso- och sjukvårdsregionrådet Anna Starbrink (L).

– Att göra vården digitalt tillgänglig har länge varit en strategisk satsning från vår sida, och den starka grund vi har lagt de senaste åren tillsammans med leverantörer och vårdgivare gör att vi nu snabbt kan skala upp våra digitala tjänster. Allt från enkla e-tjänster som att förnya sitt recept via nätet, till att träffa läkaren via chatt eller video, ökar starkt under mars månad, berättar Daniel Forslund (L), ordförande i innovations- och utvecklingsutskottet.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>