Tobii Dynavox introducerar Indi – en komplett surfplatta för tal- och kommunikation
Hem TEKNIK Tobii Dynavox introducerar Indi – en komplett surfplatta för tal- och kommunikation

Tobii Dynavox introducerar Indi – en komplett surfplatta för tal- och kommunikation

Publicerat av: Redaktionen

Tobii Dynavox, världsledaren inom alternativ och kompletterande kommunikation, lanserar idag Indi, ett helt nytt kommunikationshjälpmedel för personer som saknar eller har nedsatt talförmåga.

Med en prislapp på motsvarande 999 USD är den Windows 10-baserade Indi, med den Tobii Dynavox introducerar Indi – en komplett surfplatta för tal- och kommunikation 2nyutvecklade kommunikationsmjukvaran Snap, unik på marknaden för pekbaserade samtalsapparater.

Indi är en samtalsapparat för personer som saknar eller har nedsatt talförmåga. Indis kompakta format rymmer kraftfulla framåtriktade högtalare vilket ger dess användare en tydlig röst som hörs i vardagens alla miljöer. Indi styrs primärt med pekskärm men även med tillkopplad switchkontakt eller huvudmus om så krävs. Typanvändare inkluderar exempelvis personer med autism, cerebral pares, Downs syndrom och intellektuella funktionsnedsättningar.

Indi levereras tillsammans med den helt nyutvecklade kommunikationsmjukvaran Snap, som är framtagen för symbolbaserad kommunikation. Snap använder sig av Tobii Dynavox språksystem Core First®, baserat på forskning från University of North Carolina i Chapel Hill. Core First hjälper användaren att enkelt och systematisk bygga upp sitt ordförråd och kommunikationsförmåga.

“Indi är, med sin snygga design, ett hjälpmedel som vem som helst skulle vara stolt över att ha med sig”, säger Fredrik Ruben, Affärsområdeschef för Tobii Dynavox. ”Vi ville bygga en lösning som är extremt lätt att använda, men som samtligt växer och anpassar sig till behoven hos användare av symbolbaserad kommunikation”, fortsätter han. ”Tillsammans med ett heltäckande system av support, till exempel appen ”Pathways for Core First”, erbjuder vi en lösning som alltid stöttar utveckling mot att uppnå läs- och skrivkunnighet och självständighet för individer med begränsad verbal förmåga”.

I Indi ingår allt som behövs för att komma igång direkt, samt två års garanti och 90 dagars telefonsupport. Indi tillgodoser en mängd kommunikationsbehov och möjliggör även funktioner för att styra sin omgivning och hemelektronik, samt ger tillgång till sociala medier, epost, musik och tusentals andra Windowsapplikationer. Ett brett utbud av anpassade tillbehör, som handtag och skyddande fodral, finns också tillgängliga.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>