Ulf Kindefält ny VD för Kontigo Care

Styrelsen för Kontigo Care AB (publ) (”Kontigo Care” och/eller ”Bolaget”) har idag beslutat att utse Ulf Kindefält till ny VD för Kontigo Care AB.

Ulf Kindefält tillträder sin anställning den 1 februari 2019 och efterträder då Henrik Nordlindh som i oktober 2018 meddelade styrelsen att han avsåg att lämna VD-tjänsten.

”Kontigo Care har på kort tid byggt en stark position inom eHälsa. Min uppfattning är att bolaget bara är i början av sin utveckling och jag ser fram emot att driva bolagets expansion tillsammans med ett väldigt kompetent och engagerat team”, säger Ulf Kindefält.

Ulf Kindefält har över 20 års erfarenhet av kommersiella befattningar inom Philips Health Systems. Närmast kommer han från en tjänst som Business Line Manager för Patient Care & Monitoring Solutions.

”Vi är mycket nöjda med att ha rekryterat Ulf Kindefält till Kontigo Care. Ulf har stark säljerfarenhet av försäljning av avancerad medicinteknik och har en historia av att kontinuerligt skapat goda resultat. Han har en väldokumenterad erfarenhet av affärsutveckling och ledarskap. Vi ser fram emot att tillsammans göra Kontigo Care till ett ledande bolag inom digital beroendevård, i Sverige och internationellt”, säger Ove Joanson, styrelseordförande i Kontigo Care.