Hem NYHETER Undersökning – Så tycker svenskarna som inte arbetar hemifrån under Corona-krisen

Undersökning – Så tycker svenskarna som inte arbetar hemifrån under Corona-krisen

Publicerat av: Redaktionen

Under kriser som den just nu pågående Corona-smittan påverkas våra tankar, vårt beteende och inte minst vårt förtroende för myndigheter, arbetsgivare och varandra.

Undersökning - Så tycker svenskarna som inte arbetar hemifrån under Corona-krisen 3Just förtroendet är viktigt eftersom det håller ihop oss i oroliga tider, och det är en hjälp för att följa riktlinjer och rekommendationer.

På Questback vet vi hur viktigt det är med feedback och insikter. Återkoppling är avgörande för att engagera alla i organisationen, skapa förtroende, förbättra kommunikationen, och inte minst få de insikter som behövs för att kunna skapa trygghet och göra det bästa av situationen.

För att få en insikt i vilka effekter den pågående pandemin har på arbetslivet och de anställdas tankar och åsikter har vi frågat drygt tusen svenskar om hur Coronasmittan påverkar deras arbete, trygghet, förtroende, och om deras möjlighet att värna sin egen och andras hälsa och säkerhet på jobbet.

Under den här pandemin har det också uppstått två grupper i arbetslivet som har olika förutsättningar att skydda sig själva och andra från smittspridning – de som har möjlighet att jobba hemifrån och de som fortfarande behöver befinna sig på sin arbetsplats. I den här undersökningen har vi tittat extra på hur de här två olika grupperna tycker och tänker under Corona-krisen.

Vi har bland annat också frågat om förtroendet för hur Sveriges regering hanterar Corona-krisen, och tittat på om det finns någon skillnad mellan de som jobbar hemma och de som befinner sig på sin arbetsplats. Sammantaget så är förtroendet högt.

Frågeställningar i rapporten:

  • HUR TYCKER VI ATT DE SVENSKA MYNDIGHETERNA SKÖTER CORONA-SMITTAN?
  • SÅ SER VI PÅ INFORMATIONEN FRÅN ARBETSGIVAREN
  • SÅ SER VI PÅ ARBETSGIVARENS KOMMUNIKATION OCH OMTANKE FÖR DE ANSTÄLLDA
  • HUR SER RISKER RESPEKTIVE SKYDDSMÖJLIGHETER UT PÅ JOBBET
  • VAD ÖNSKAR DE ANSTÄLLDA SOM STÖD FÖR ATT KUNNA FÖRBÄTTRA ARBETSSITUATIONEN OCH HÄLSAN

SE RAPPORTEN HÄR

På det stora hela har Sveriges anställda en positiv syn på hur deras arbetsgivare kommunicerar och informerar, samt hur de värnar om de anställdas hälsa och säkerhet. Det som framgår i nästan alla frågor är en skillnad mellan de som har möjlighet att jobba hemifrån och de som behöver befinna sig på sin arbetsplats, där de som jobbar hemifrån har en mer positiv syn jämfört med de som befinner sig på arbetsplatsen. Vikten av att ta till vara på personalens åsikter har nog aldrig varit viktigare än nu under Corona-krisen. Det behövs förtroende och ett nära samarbete mellan myndigheter, arbetsgivare och anställda för att bemöta den här krisen på ett tryggt och ansvarsfullt sätt. Genom att lyssna, ta in och kommunicera bygger vi det förtroendet tillsammans.

Denna undersökning är gjord med vårt verktyg Essentials.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>