Unik nationell klinik ökar möjligheterna för allergiker
Hem NYHETER Unik nationell klinik ökar möjligheterna för allergiker

Unik nationell klinik ökar möjligheterna för allergiker

Publicerat av: Redaktionen

Allergisäsongen förväntas bli den värsta på 45 år samtidigt som det råder akut brist på allergologer och specialister inom allergi i hela landet.

Unik nationell klinik ökar möjligheterna för allergiker 2För någon vecka sedan gick Astma- och allergiförbundet ut med ett pressmeddelande där de talar om katastrof. Bara i Stockholms län har 700 000 innevånare allergi och 200 000 personer astma. Redan idag är det sex månaders väntetid till en av de få traditionella klinikerna i Stockholm. I vissa regioner finns det inte någon allergispecialist över huvud taget.

Den allt sämre tillgängligheten leder till att personer med allvarlig allergi inte får den hjälp de behöver. Den som har svår pollenallergi lever ofta under längre perioder med influensaliknande symtom, får luftvägsbesvär och astma samt en stark känsla av trötthet. Att gå till jobbet eller till skolan blir en omöjlighet.

För att bemöta behovet öppnar MediCheck en nationell allergiklinik för att hjälpa fler personer som har allergi att må bättre.

– Det är alltför många med allergi som är underbehandlade idag. Chanserna för att må bättre ökar markant vid ett strukturerat omhändertagande och daglig monitorering. Allergikliniken är ett mycket bra alternativ där vi kan hjälpa fler patienter, oavsett vart de bor, säger Ulla Nyström, allergolog och specialistläkare inom astma och allergi.

På Allergikliniken får de anslutna patienterna strukturerad vård samt kontinuitet med specialister inom allergi. Det innebär ökade möjligheter för varje person att hitta en behandling eller metod för att leva ett normalt liv trots sin allergi.

– En av fördelarna med digital vård är att man kan göra unik specialistkompetens tillgänglig utan geografisk begränsning. Det innebär en ökad möjlighet att erbjuda jämlik allergivård i hela landet, säger Thomas Ehrengren på MediCheck.

Allergikliniken tar sedan i måndags emot patienter från hela Sverige.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>