UPS Healthcare distribuerar Novavax COVID19-vaccin
Hem COVID-19 UPS Healthcare distribuerar Novavax COVID19-vaccin i EU

UPS Healthcare distribuerar Novavax COVID19-vaccin i EU

Publicerat av: Redaktionen

De första leveranserna av Novavax Covid19-vaccin i EU börjar levereras denna vecka.

UPS Healthcare har meddelat att man samarbetar med det globala bioteknikföretaget Novavax för att distribuera och leverera det nyligen godkända COVID-19-vaccinet över hela världen.

27 av länderna är inom den Europeiska unionen (EU) – där de första doserna skickas till medlemsländerna med start den här veckan.

Novavax-vaccinet är kylskåpsbeständigt och kan förvaras och transporteras vid 2 °C-8 °C. Detta lagringssätt gör Novavax-vaccinet till en potentiell transformativ aktör på avlägsna platser, med hjälp av traditionella distributionskanaler för vaccin.

UPS Healthcare lagrar vaccin för distribution i den nyligen utbyggda, toppmoderna anläggningen i Roermond, Nederländerna. Distributionscentret kan hantera en mängd biopharma-produkter och har kylda pallplatser för att bevara biologiska produkter så som Novavax-vaccinet.

UPS är stolta över att samarbeta med Novavax för att börja distribuera COVID19-vaccinet både inom och utanför EU. Den omfattande infrastruktur som UPS Healthcare har byggt upp i EU för att hantera temperaturkänsliga produkter, kommer göra vaccinet och andra nödvändiga sjukvårdsprodukter snabbt tillgängliga för hundratals miljoner människor, säger Wes Wheeler, ordförande för UPS Healthcare.

UPS Healthcare distribuerar Novavax COVID19-vaccin

Anläggningen har ett strategiskt läge nära UPS europeiska flygnav på Köln-Bonns flygplats och har därmed direkt tillgång till stora hamnar bland annat i Rotterdam, Antwerpen och Amsterdam. Detta leder till kortare transittider över hela världen och gör det möjligt med leverans redan nästa dag, till hela 80 procent av Europa.

UPS är en viktig partner i vår globala leveranskedja. De hjälper oss att leverera ett differentierat vaccinalternativ; baserat på en innovativ och välkänd teknik; till kunder och människor runt om i världen, bekräftar John Trizzino, Chief Commercial Officer och Chief Business Officer, Novavax.

Detta vaccin är det första proteinbaserade vaccinet som godkänts i EU och det finns tillgängligt i Europeiska unionen (EU) under varumärket Nuvaxovid™. Vaccinet har uppvisat ca 90 procent effektivitet, en betryggande säkerhets- och toleransprofil i två centrala och stora kliniska fas 3-studier. Allvarliga biverkningar var mycket få och jämnt fördelade mellan både vaccin- och placebogrupperna. De vanligaste biverkningarna som observerades under de kliniska studierna (frekvenskategori mycket vanligt ≥1/10) var huvudvärk, illamående eller kräkningar, myalgi, artralgi, ömhet/smärta på injektionsstället samt trötthet och illamående. Vaccinet bygger på en innovativ och välkänd kombinerad proteinvaccins-plattform som använts i årtionden i samband med andra vacciner, t.ex. influensa, bältros och HPV. Vaccinet och varumärket Nuvaxovid har inte godkänts för användning av den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA.

UPS Healthcares europeiska nätverk har varit en central aktör för COVID-19-vaccinleveranserna globalt, där har man med 99,999 procent kunnat leverera mer än 1,5 miljarder vaccindoser i tid till över 110 länder.

För att kunna genomföra detta har man byggt ett ”nätverk inom nätverket” och kartlagt över 500 nya handelsvägar globalt och utökat med nya flyg- och markvägar för att tillhandahålla infrastruktur och flexibilitet för transport av tidskritiskt och temperaturkänsligt vaccin.

Vaccinförsändelserna övervakas dygnet runt av tre globala 24/7 UPS Healthcare Command Centers, som säkerställer att leveranserna sker på tid, med beredskapsplaner och lösningar för att minimera riskerna med extrema väderförhållanden och/eller andra hinder som kan uppkomma.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>