Hem NYHETER UPS utökar sitt drönarprogram i USA

UPS utökar sitt drönarprogram i USA

Publicerat av: Redaktionen

Tillsammans med UPS tjänst Flight Forward undersöker nu bland annat apotekskedjan CVS Pharmacy, AmerisourceBergen och hälsovårdsföretaget Kaiser Permanente leveransmöjligheterna med drönare i USA.

UPS utökar sitt drönarprogram i USA 3Förhoppningen är att inom en snar framtid kunna leverera recept till privatpersoner samt mediciner och sjukvårdsutrustning till sjukhus.

De nya samarbetena är en del i arbetet att utöka drönarverksamheten bland sjukhus och campusområden i fler delar av landet. Samarbetet med CVS Pharmacy ses som ett första steg för UPS att testa drönarleveranser mot detaljhandeln. Förhoppningen är att tjänsten i framtiden ska leverera produkter år företag i flera olika branscher.

Pilotprojektet som ska genomföras med Kaiser Permanente, ett amerikanskt konsortium inom hälso- och sjukvård och förmedlar hälsoplaner till nästan 12 miljoner människor i åtta amerikanska delstater, kommer att undersöka hur UPS Flight Forward kan hjälpa till att transportera hälso- och sjukvårdsprodukter mellan Kaisers 39 sjukhus.

AmerisourceBergen jobbar med distributionstjänster som är beroende av snabba, dagliga leveranser för att säkerställa att viktiga mediciner når sin destination. Mer än 1 500 läkemedelstillverkare och tiotusentals leverantörerna inom hälsa- och sjukvård förlitar sig på AmerisourceBergen för att deras patienterna ska få tillgång till den medicin de behöver. Totalt levererar de medicin och andra sjukvårdsprodukter till 95 procent av sjukhusen i landet genom sitt nätverk av 25 distributionscenter. Och nu tar även de hjälp av UPS obemannade drönare för att effektivisera sina leveranser.

Redan i mars 2019 började UPS, i samarbete med drönarföretaget Matternet, med drönarleveranser som komplement till markbaserade logistiktjänster för leveranser av bland annat medicinska prover till sjukhus i vissa delar av USA. Då arbetade UPS tillsammans med WakeMed i Raleigh, NC, för att leverera sjukvårdsprodukter mellan deras olika anläggningar. Med insikter från det projektet expanderar nu UPS för att också kunna hjälpa the University of Utah i ett liknande projekt.

I september 2019 godkändes UPS Flight Forward av den amerikanska flygmyndigheten, FAA, som USA:s första drönarflygbolag. Det innebär att företaget har samma juridiska beteckning som ett flygbolag och att man får flyga så många drönare man behöver för att möta efterfrågan på leveranser.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>