US Oncology Network utser RaySearch som ny rekommenderad leverantör av dosplaneringssystem för strålbehandling
Hem NYHETER US Oncology Network utser RaySearch som ny rekommenderad leverantör av dosplaneringssystem för strålbehandling

US Oncology Network utser RaySearch som ny rekommenderad leverantör av dosplaneringssystem för strålbehandling

Publicerat av: Redaktionen

RaySearch_logotype_black Stockholm och The Woodlands, Texas (29 september 2015) – RaySearch Laboratories AB (publ) meddelade idag att US Oncology Network, ett av USAs största nätverk av integrerade, lokala cancerkliniker som erbjuder evidensbaserad cancervård av hög kvalitet, har valt RayStation® att erbjudas inom hela US Oncology Network som ett av de tillgängliga dosplaneringssystemen för strålbehandling.

US Oncology Network består av över 350 vårdinrättningar och 1 000 oberoende, lokalt praktiserande läkare som behandlar fler än 800 000 patienter årligen. Det omfattar 90 strålbehandlingsanläggningar och cirka 140 läkare specialiserade på strålbehandling. En stor del av klinikerna erbjuder en komplett uppsättning behandlingar för att ge patienterna ett brett spektrum av toppmodern vård, som samtidigt är kostnadseffektiv. Läkarna i nätverket samarbetar och deltar i olika program för att säkerställa en optimering av behandlingsmöjligheterna.

”För närmare två år sedan påbörjade vi ett initiativ att utvärdera de dosplaneringssystem som höll på att utvecklas på marknaden. I dessa tider av snabbt framväxande teknologier är det av yttersta vikt att fortlöpande bedöma framtida möjligheter och sedan planera, på ett såväl kliniskt som ekonomiskt ansvarstagande sätt, för att införliva verktyg och resurser som innebär högkvalitativ vård för patienterna. RayStation® kommer att vara avgörande för att vi ska kunna nå våra mål”, säger Jeff Limmer, Director of Medical Physics & Quality, US Oncology Network.

big%20booth%20of%20RaySearchMarc Mlyn, VD för RaySearchs säljorganisation i USA, RaySearch Americas, Inc., säger: ”US Oncology Network har lagt ned mycket tid och kraft på att analysera RayStation® som produkt och RaySearch som bolag för att säkerställa att klinikerna inom nätverket ska kunna uppnå en hög nivå av effektivitet genom centraliserad planering och distansåtkomst, och lika viktigt var det att vi har förmågan att förse dem med framtidens avancerade teknologi. Det här handlar om att samarbeta för att sätta en enastående teknik i händerna på utövarna i detta omfattande nätverk. Vi ser fram emot en långsiktig relation och framgångsrik framtid tillsammans med US Oncology Network.”

Johan Löf, VD för RaySearch, tilllägger: ”Det är glädjande att se att vi, utöver att arbeta tillsammans med fristående kliniker och universitetsskjukhus, även påbörjar samarbeten med strategiska och samordnade nätverk av lokala praktiker. Detta är en viktig indikation på att vi tillhandahåller produkter och tjänster som är nödvändiga för att befästa vår ställning som en av de ledande leverantörerna av dosplaneringssystem på den amerikanska marknaden.”

Strålbehandlingsavdelningarna inom US Oncology Network har nu möjlighet att välja RayStation® som sitt dosplaneringssystem. Som tidigare meddelats gjordes det första inköpet av RayStation® av Texas Center for Proton Therapy i juni 2015.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>