Hem NYHETER Utblick: Digitalisering – Teknik och demokrati

Utblick: Digitalisering – Teknik och demokrati

Publicerat av: Redaktionen

Hur teknik kan göra framtidens sjukvård mer tillförlitlig och tillgänglig för alla.

Utblick: Digitalisering – Teknik och demokrati 3Läkarbesök via mobilen har börjat bli vardagsmat i många länder. I Sverige har appar som MinDoktor och KRY vuxit explosionsartat, något som beror på en konstant teknisk utveckling. Digitala verktyg effektiviserar processer för läkare, sjuksköterskor och patienter vilket erbjuder möjligheter till bättre tillgång till hälso- och sjukvård för alla, även i låginkomstländer och på avlägsna platser.

Potentialen för förbättrad folkhälsa från denna utveckling är stor då fler människor kommer att kunna få kvalificerad vård genom denna typ av tjänster. Baserat på den data som blir tillgänglig genom att fler kan besöka läkaren, kommer sjukvården och forskningen kunna upptäcka fler sjukdomar och lära sig mer om dess olika symptom. Detta är något som Dr Sharmila Mande forskat på och som tagits upp i Stanford Medicine 2018 Health Trends Report.

Läs mer om hur data driver en digitalisering av sjukvården här: https://digitalempowers.com/how-technology-could-bring-cutting-edge-healthcare-to-everyone/

Fem saker som ledare inom tekniksektorn lyfte fram under World Economic Forum i Davos 2020

Teknik formar dagligen vår värld och våra digitala liv utvecklas i en rasande takt. Detta ger företag möjlighet att förbättra jämlikhet, bygga nya institutioner för att säkra vår digitala framtid och mycket mer. Här är fem områden och handlingar som tekniksektorn ser som helt nödvändiga eller som stora möjligheter.

1. Teknik är nyckeln till att hantera ojämlikhet

2. Förtroendet för digital teknik är avgörande för att den ska användas

3. Att skapa system som både föder och göder innovation kommer vara avgörande

4. Företag måste utbilda sin omvärld och berätta om deras teknik – det okända är det som är läskigt

5. Det kommer att behövas nya insitutioner för att dra fördel av den digitala utvecklingen

Läs mer och lyssna till vad Hans Vestberg, CEO på Verizon, och andra ledare inom tekniksektorn spår om framtiden: https://digitaldirections.com/five-things-technology-leaders-told-business-at-davos/

Hur teknik kan skapa jobb, förbättra samhällstjäntser och bidra till ökat välstånd i utvecklingsländer

När vi talar om innovation tenderar vi att fokusera på den inverkan den har i industriländer – att göra produkter och fabriksprocesser effektivare och mer exakta, eller att göra våra egna hem smarta, med hjälp av röststyrning och andra innovationer. I andra delar av världen kommer dock effekterna av innovation att vara minst lika transformativa men på ett annat sätt.

I länder som Indien och andra utvecklingsmarknader resulterar teknisk innovation direkt i nya former av arbeten samtidigt som hälso- och sjukvård och utbildning förbättras. Detta då innovation på redan avancerade marknader driver effektivitet, medan det i utvecklingsmarknader istället ger upphov till en ny marknad, ett utrymme som snabbt befolkas av nya entreprenörer som driver både utveckling och välstånd.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>