Var tredje svensk vill koppla upp för att koppla av på resan
Hem NYHETER Var tredje svensk vill koppla upp för att koppla av på resan

Var tredje svensk vill koppla upp för att koppla av på resan

Publicerat av: Redaktionen

Nu för tiden kan du surfa fritt i Europa med de flesta teleoperatörer, men hur många vill egentligen vara uppkopplade på resan?

Var tredje svensk vill koppla upp för att koppla av på resan 2Solresespecialisten eBeach.se har nu undersökt svenskarnas digitala vanor på solsemestern. Drygt var tredje uppger att de vill vara konstant uppkopplade, medan 62 procent hellre har tillgång till wifi då och då. De främsta anledningarna till semestersurf visar sig vara familjen därhemma, sociala medier och för att hitta rätt restauranger.

Förra året avskaffades roamingavgifter i hela EU och därför kan du numera surfa från stranden för samma peng som hemma. I en ny undersökning har eBeach.se tagit reda på svenskarnas inställning till att vara uppkopplade på utlandssemestern.

De flesta föredrar att ha möjlighet att koppla upp sig på internet.

35 procent uppger att de vill ha wifi hela tiden medan en fjärdedel däremot säger att de vill kunna surfa men oftast väljer att inte göra det.

– Med tanke på att våra telefoner är med oss överallt i dag så är det knappast oväntat att svenskarna vill ha tillgång till wifi även på solresan. Vi ser en ökad efterfrågan bland våra resenärer på hotell med bra wifi-uppkoppling. Samtidigt är det härligt att vissa väljer att inte vara uppkopplade hela tiden.

– Solsemestrar ger bra möjligheter för digital detox då du istället kan fokusera på att slappna av och umgås med nära och kära, säger Rebecca Pettersson, marknadsansvarig på eBeach.se.

De som väljer att vara online på sina resor gör det mest för att ha kontakt med vänner och familj hemma i Sverige och för att posta innehåll på sociala medier. Andra vanliga anledningar till semestersurf är för att hitta restauranger och aktiviter, läsa svenska nyheter och orientera sig via kartor.

Undersökningen visar även att 34 procent inte kan tänka sig betala extra för wifi på sina hotell. Något som 62 procent däremot kan tänka sig. De som dock kan tänka sig att lägga en slant på extrasurf anser främst att 26 till 50 kronor om dagen är en rimlig summa.

Topp 5: Så mycket får wifi kosta på hotellet

  1. Inget alls                      34 %
  2. 26-50 kr per dag          25 %
  3. 51-74 kr per dag          8 %
  4. 76-100 kr per dag        8 %
  5. 101–150 kr per dag     7 %

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>