Vårdföretagarna synliggör hotade vårdföretag i ny kampanj
Hem NYHETER Vårdföretagarna synliggör hotade vårdföretag i ny kampanj

Vårdföretagarna synliggör hotade vårdföretag i ny kampanj

Publicerat av: Redaktionen

Slutsatserna i den så kallade välfärdsutredningen skulle hota en stor del av de drygt 14 000 privata vård- och omsorgsföretagen i Sverige.

Vårdföretagarna synliggör hotade vårdföretag i ny kampanj 1

Håkan Tenelius, näringspolitisk chef på Vårdföretagarna

Vårdföretagarna lanserar därför en kampanjsajt där besökarna själva kan undersöka om den vård- eller omsorgsenhet de är intresserade av berörs av hotet. Ett sista hjälpen-kit kommer att skickas till politiker.

Den så kallade välfärdsutredningens förslag om vinstbegränsning kan leda till att privata vård- och omsorgsföretag behöver avveckla sin verksamhet, något som då får konsekvenser för såväl patienter som drygt 181 000 medarbetare. Vårdföretagarna vill med den nya kampanjen ”Rädda din välfärd” påminna om att en stor del av svensk vård och omsorg idag drivs av privata företag och att dessa utgör en viktig byggsten för modern välfärd.

– Utredningens drastiska förslag är ett direkt hot mot uppskattade privata vård- och omsorgsgivare. Välfärden behöver utvecklas, inte avvecklas. Så länge regeringen håller fast vid tanken på ett vinsttak måste vi söka stöd för alla uppskattade verksamheter som nu faktiskt inte vet om de kommer att kunna vara kvar, Håkan Tenelius, näringspolitisk chef på Vårdföretagarna.

– Vi vill visa att detta handlar om människor och deras möjlighet att välja såväl vård- och omsorgsgivare som arbetsgivare. Privata aktörer bidrar inte bara med högre kvalitet, utan är också avgörande för ökad tillgänglighet och en större mångfald, säger Håkan Tenelius.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>