Vegatus växer och breddar sitt patienterbjudande
Hem NYHETER Vegatus växer och breddar sitt patienterbjudande

Vegatus växer och breddar sitt patienterbjudande

Publicerat av: Redaktionen

Det svenska screeningföretaget Vegatus erbjuder hälsoundersökningar i privat regi, där syftet är att upptäcka tidiga tecken på cancer, diabetes och hjärt-kärlproblem innan patienten har några symptom.

Vegatus växer och breddar sitt patienterbjudande 2Nu expanderar företaget kraftigt med flera nya läkare och bred extern kompetens.

Vegatus har i dag åtta anställda. Nu pågår rekryteringen av en chefsläkare och en specialist på hormonrubbningar medan ytterligare två specialistläkare redan är klara och ansluter inom kort. Dessutom inleds ett samarbete med ett separat team bestående av läkare, barnmorska, näringsexperter och coacher som kommer att dela Vegatus lokaler och ge service till bolagets patienter, vilka alltså får tillgång till fler vårdkompetenser under ett och samma tak.

– Våra läkare analyserar blodvärden, genetik och livsstil för att lägga det intellektuella pussel som leder fram till en sjukdomsmisstanke. Nu kommer vi att kunna remittera många av våra patienter till fördjupad undersökning i rummet intill. Jag tror också att vi kommer att få idéer till utvecklingsprojekt vi kan genomföra tillsammans, säger Victoria Boëthius, vd på Vegatus AB.

Vegatus grundades 2010 av neurokirurgen Jörgen Boëthius och dottern Victoria Boëthius.

Jörgen gick nyligen bort, 80 år gammal. Han hade planerat att dra sig tillbaka från verksamheten och rekryteringen av en ny chefsläkare hade därför redan inletts. Expansionsplanen låg klar och nu tar Victoria nästa steg i Vegatus utveckling.

– Jörgen ansåg att Sverige borde införa allmän screening på samma sätt som när det gäller bröst- och livmoderhalscancer, där man ju har lyckats sänka dödligheten avsevärt. I avsaknad av ett sånt program startade han Vegatus, där vi använder liknande metoder för att hitta tidiga tecken på cancer, diabetes och hjärt-kärlsjukdomar. Han kunde se att effektiv vård tidigt leder till färre dödsfall med stora vinster både för den drabbade och för samhället, och det kommer Vegatus även fortsatt att bidra till, säger Victoria Boëthius.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>