Verizon Business och Visionable samarbetar för att förverkliga uppkopplad sjukvård
Hem PARTNERZONE Verizon Business och Visionable samarbetar för att förverkliga uppkopplad vårdcenter i Storbritannien

Verizon Business och Visionable samarbetar för att förverkliga uppkopplad vårdcenter i Storbritannien

Publicerat av: Redaktionen

Verizon Business och Visionable meddelar idag att de har inlett ett partnerskap för att leverera en enda säker infrastruktur åt vårdgivare inom APAC- och EMEA-regionerna, samt att de planerar öppna ett teknikstyrt uppkopplat vårdcenter i Storbritannien under 2022.

 Verizon Business och Visionable, ett ledande hälsoteknikföretag baserat i Storbritannien, har gått samman för att stärka nästa generations sjukvård.

Det strategiska partnerskapet ska sammanföra Verizons omfattande säkra nätverksinfrastruktur och Visionables unika, patenterade, nästa generations digitala vårdsamarbetsplattform, för att bilda en enda säker infrastruktur som hjälper vårdpersonal att få tillgång till data, samarbeta och dela resurser. Partnerskapet ska fokusera på möjligheterna inom APAC- och EMEA-regionerna under parollen Care Everywhere.

Dessutom kommer de två företagen att lansera ett specialiserat teknikstyrt uppkopplat vårdcenter i Storbritannien, som ska öppnas under 2022. Centret kommer att möjliggöra samskapande av teknikkoncept och presentation av ny teknik, såsom Verizons privata 5G. Det kommer även att demonstrera fördelarna med digital teknik inom olika vårdmiljöer, från kontrollcenter och sjukhusavdelningar, till konsultrum för allmänläkare, vårdhem och uppkopplade ambulanser.

Verizon Business och Visionable samarbetar för att förverkliga uppkopplad sjukvård

”Utmaningen som sjukvårdssektorn står inför är att yrkesutövare ofta tvingas arbeta i silos som ett resultat av strikta efterlevnadsregler, teknikrestriktioner och en oro för patientintegriteten, men detta är på väg att förändras,” säger Scott Lawrence, Vice President för Verizon Business EMEA. ”Teknik som privat 5G besitter potentialen att kunna förändra landskapet kring hur sjukvård levereras; stärka yrkesutövare, dela intelligens och förbättra kvaliteten på den vård de erbjuder. Det här initiativet, tillsammans med Visionable, tillhandahåller en säker infrastruktur där vårdgivare kan samarbeta för att diagnostisera tillstånd och dela medicinsk intelligens, allt inom en säker och kompatibel miljö.”

Många vårdgivare vill digitalisera sina tjänster för att kunna erbjuda mer direkt vård till lokala samhällen och för att utveckla professionella samarbeten över vårdnätverk, vilka båda skulle förbättras avsevärt med en enda säker infrastruktur. Ett exempel är Storbritanniens National Health service (NHS), som nyligen tillkännagav upprättandet av 42 integrerade vårdsystem (ICS) över hela England.

”Sjukvårdens framtid kräver en hybridlösning av digital och face-to-face-vård,” säger Alan Lowe, CEO och medgrundare av Visionable. ”Framgångsrika banbrytande virtuella sjukvårdssystem behöver en säker, nästa generations plattform med snabb, pålitlig uppkoppling. Tillsammans erbjuder Verizon och Visionable just detta, med målsättningen att förbättra resultatet, ge bättre vård och spara pengar.”

”5G-teknik med dess prestandaförbättringar i form av ökad hastighet, minskad latens och förbättrad densitet kommer att möjliggöra en utökning av vården överallt där den används. Sjukvårdsorganisationer börjar utnyttja ett brett utbud av uppkopplade hälsoteknologier för att tillhandahålla akut, kronisk och förebyggande vård till patienter på begäran, när som helst och varifrån som helst. Detta för att kunna erbjuda bekväm tillgång till högkvalitativa och kostnadseffektiva sjukvårdstjänster,” säger Lynne A. Dunbrack, Group Vice President, Public Sector för IDC.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>