Vetenskaplig publikation redovisar klinisk effekt för PainDrainers AB unika smärt app
Hem APP Vetenskaplig publikation redovisar klinisk effekt för PainDrainers AB unika smärt app

Vetenskaplig publikation redovisar klinisk effekt för PainDrainers AB unika smärt app

Publicerat av: Redaktionen

En publicerad studie från University of California San Diego Health Science, i samarbete med PainDrainer AB visar en signifikant ökning av livskvalitet samt signifikant minskning av smärtnivå hos kroniska smärtpatienter redan efter ca 6 veckors användande av PainDrainers digitala verktyg.

PainDrainer är den första digitala smärtcoachen baserad på artificiell intelligens (AI) vilket gör den helt patient-centrisk.

Detta är avgörande för en effektiv hantering av smärtan eftersom varje individs situation skiljer sig åt.

”Det är mycket glädjande att PainDrainers första kliniska studie nu är granskad och publicerad. Att uppnå klinisk evidens är en viktig milstolpe för bolagets lovande utveckling och det är positivt och mycket välkommet att studien publiceras.”, säger Erik Frick, VD PainDrainer AB.

Vetenskaplig publikation redovisar klinisk effekt för PainDrainers AB unika smärt app

Appen är utvecklad av det svenska företaget PainDrainer AB baserat på Medicon Village i Lund, och är framtagen i samarbete med ledande sjukhus och smärtspecialister i Skandinavien och USA.

Bolaget har pågående kliniska studier med bl.a. Weill Cornell Medicine, New York, Newton-Wellesley Hospital, Boston samt Skånes Universitetssjukhus, Lund. Syftet är att ytterligare dokumentera hur effektivt PainDrainer bidrar till ökad livskvalitet och minska patienters smärta.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>