Hem NYHETER Virtuella läkarplattformen mHospitals lanseras nu i flera länder – ska utföra 500 hjärtkonsultationer på 90 dagar

Virtuella läkarplattformen mHospitals lanseras nu i flera länder – ska utföra 500 hjärtkonsultationer på 90 dagar

Publicerat av: Redaktionen

VBRI, som erbjuder innovationstjänster inom teknik- och hälsosektorn, lanserar nu sin testversion av den virtuella läkarplattformen mHospitals.

Virtuella läkarplattformen mHospitals lanseras nu i flera länder – ska utföra 500 hjärtkonsultationer på 90 dagar 3mHospitals kommer starta som en plattform för patienter som lider av hjärt-kärlsjukdomar i Kina, Indien och Sverige. Framöver kommer fler länder att anslutas och fler tjänster erbjudas.

Genom att använda sig av tekniker som molntjänster för medicin, maskininlärning och AI, kommer mHospitals-plattformen erbjuda förstklassig hjärtvård till patienten och med en ny nivå av bekvämlighet. Patienter hos mHospitals kan ta del av säker hjärtvård i sitt hem utan att behöva ta sig till ett sjukhus.

– Jag kommer från en liten by i Indien och har sett hur människor fått kämpa och ta sig långa sträckor för att få tillgång till säker läkarvård. 2014, när jag närvarade vid en konferens på den indiska landsbygden, blev min mamma sjuk. Från den dagen började jag arbeta mot dit vi är idag, med lanseringen av mHospitals. Det är som en dröm som går i uppfyllelse. Vi tror starkt på att sammanfläta cloud medicine, IoT, machine learning och AI och koppla det till smarta sjukvårdsprodukter, på så sätt river vi ner barriärer som tid och avstånd från hjärtsjukvården, säger Dr Ashutosh Tiwari, managing director på VBRI.

Dr. Yogesh Shukla, direktör på mHospitals, verkar från VBRI:s kontor i Prayagraj, Indien:

– Plattformen har genomgått uttömmande fälttester och resultaten har varit framgångsrika. Så här långt har vi rådgivit patienter i hemmet och utfört operationer. Med ett brett nätverk av läkare och specialister i världsklass kommer mHospitals, efter att alla testar är klara, kunna utföra avancerad hjärtsjukvård på patienter. Nu, i det sjätte steget av tester, siktar vi mot att erbjuda hjärtsjukvård till 500 patienter under de kommande 90 dagarna. Vi kommer inte att utföra någon akutvård i detta skede, säger Dr Shukla.

Pavan Pandey, IT-chef på VBRI Innovation centre i New Delhi, Indien ser en ljus framtid för mHospitals:

– mHospitals är ett exempel på den perfekta fusionen av medicinsk expertis och avancerade ny teknik som främjar samhället. Plattformen har tagit optimal användning av machine learning, IoT och AI för att säkerställa att patienterna ges omedelbar kvalitetsvård i det egna hemmet. mHospitals kommer vara ytterst behjälplig för den indiska befolkningen genom vårt egenutvecklade databassystem.

Dr. Mikael Syväjärvi, forskare på VBRI i Sverige, håller med Pavan Pandey:

– mHospitals är resultatet av avancerade svensk teknologi och har alla de funktioner du kan förvänta dig av en virtuell sjukhusplattform. Allt har implementerats med patientupplevelsen i fokus. Genom att vi använder oss av machine learning, IoT, AI blir plattformen väldigt användarvänlig.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>