Hem NYHETER ​Besöksförbudet hävs på särskilda boenden

​Besöksförbudet hävs på särskilda boenden

Publicerat av: Redaktionen

Regeringen meddelade idag att det tillfälliga besöksförbudet på landets särskilda boenden upphävs från och med 1 oktober.

​Besöksförbudet hävs på särskilda boenden 3Det tillfälliga besöksförbudet har gällt sedan 1 april.

Regeringen var även tydlig med att ett stort ansvar ligger på närstående som besöker ett särskilt boende genom att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

– Vi är inte förvånade över regeringens beslut, säger Lotta Damberg, socialchef. Den senaste tidens nedgång i antalet smittade, både nationellt och regionalt, samt lättnande i andra restriktioner har pekat på en lättnad eller en upphävning av besöksrestriktionen. Som vi nämnde i samband med Socialstyrelsens förtydligande kring säkra besök i augusti, gläds vi åt att närstående och brukare återigen kan ses på mer vanligt sätt.

– Socialförvaltningen inväntar nu Socialstyrelsens nya föreskrifter samt Folkhälsomyndighetens förnyade rekommendationer kring besök, vilka väntas komma inom kort. Dessa kommer sedan, tillsammans med rekommendationer från Smittskydd på Region Jönköping, att utgöra grund för socialförvaltningens arbete med rutiner och riktlinjer för besök på våra särskilda boenden, säger Lotta Damberg.

Pandemin pågår och vi behöver fortsätta hålla fast i de goda vanor vi har lärt oss under de senaste månaderna. Det vi tillsammans gör spelar stor roll i arbetet med att minska risken för smittspridning.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>