Hem NYHETER ​Capio Specialistkliniker förvärvar SkinDoc

​Capio Specialistkliniker förvärvar SkinDoc

Publicerat av: Redaktionen

Capio har träffat avtal om att förvärva SkinDoc, en ledande aktör inom specialiserade hudsjukvård.

​Capio Specialistkliniker förvärvar SkinDoc 3Capio Specialistkliniker kommer att utveckla och integrera SkinDoc i Capios övriga verksamhet vilket innebär att man som vårdgivare breddar sitt digifysiska patienterbjudande.

Capio har träffat avtal om att per den 1 februari förvärva 80 procent av aktierna i SkinDoc, som är en ledande aktör inom specialiserad hudsjukvård i Stockholm. SkinDoc har ca 30 anställda och omsatte under år 2020 ca 55 miljoner SEK. Förvärvet innebär att Capio utökar sitt breda digifysiska utbud genom att inkludera ytterligare en specialistklinik och kompetens inom området hudsjukdom, vilket stödjer vårdkedjor och remissflöden med andra Capio enheter.

”Vi är väldigt glada att tillsammans med Capio ha möjlighet att kunna utveckla och fortsatt erbjuda bästa möjliga hudsjukvård till fler patienter som behöver specialiserad hudsjukvård. Vi ser också fram emot att kunna ge fler möjligheter till digifysisk vård till våra patienter tillsammans med Capio. Vi hoppas också kunna bidra med vår specialistkompetens inom hudsjukvård till Capios hela verksamhet,” säger Per-Håkan Olausson, VD, SkinDoc.

Capio Specialistkliniker kommer framöver utveckla och integrera SkinDoc i sin övriga verksamhet för att kunna ge patienten ett brett utbud med högt fokus på kvalitet. Förvärvet förutsätter godkännande från Region Stockholm.

”Vi är mycket glada för möjligheten att förvärva SkinDoc och ser att det är av strategisk betydelse för Capio Specialistkliniker då vi stärker de digifysiska vårdkedjorna och möjligheten att genom endast en kontakt få all typ av vård under samma tak. Vi ser fram emot att utveckla våra patienterbjudanden ytterligare tillsammans med SkinDoc, som tillför en ny specialitet och tillväxt till vår verksamhet,” säger Victoria Bohlin, Affärsområdeschef för Capio Specialistkliniker.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>