​Capio tar över verksamheten av Grums vårdcentral

Regionstyrelsen i Region Värmland beslutade i slutet av förra året att Vårdcentralen i Grums skulle överlåtas till Capio Närsjukvård.

​Capio tar över verksamheten av Grums vårdcentral 1Nu är avtalet klart som innebär att Capio tar över verksamheten redan i höst.

Den 15 september överlåter Region Värmland Vårdcentralen Grums till Capio Närsjukvård. Capio tar över verksamheten och de patienter som i dag besöker Vårdcentralen Grums kommer att bli kallade som vanligt när det är dags för besök. Capio har sedan flera år varit verksamma i Grums, genom den filial som man drivit till Capio Vårdcentral i Vålberg och ser fram emot att nu kunna ta hand om fler patienter.

– Vi vill vara med och utveckla vården i Grums och erbjuda professionell vård som är trygg och tillgänglig. Hos oss är varje patientmöte unikt och våra samlade erfarenheter vill vi använda till att fortsätta utveckla den bästa tänkbara vården – nära våra patienter, säger Åke Kihlberg, Regionchef hos Capio Närsjukvård.

Capio erbjuder ett brett och högkvalitativt vårdutbud genom sina sjukhus, specialistkliniker och vårdcentraler. Inom Capio Närsjukvård har man idag över 100 vårdcentraler inklusive barnavårdscentraler, barnmorskemottagningar, rehab- och specialistmottagningar. Den fysiska vården kompletteras med digitala tjänster och nytänkande verktyg som möjliggör att patienten får hjälp digitalt när det är möjligt och fysiskt när det behövs.

– Det känns bra att vi har ett avtal på plats. Det är viktigt att invånarna och patienterna i Grums får tillgång till en god vård med hög kvalitet och kontinuitet, säger Marianne Utterdahl, ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden.

Vårdcentralen kommer att drivas vidare i samma lokaler som tidigare och Capios filial i Grums kommer integreras in i vårdcentralen som i samband med öppning byter namn till Capio Vårdcentral Vänern. De patienter som i dag besöker Vårdcentralen Grums kommer tas om hand av Capio och kommer att bli kallade som vanligt när det är dags för besök.

– Vi önskar Capio lycka till och hoppas på ett fortsatt gott samarbete, säger Lena Gjevert, tf. hälso- och sjukvårdsdirektör.