Hem NYHETER ​Framgång för Läkarförbundet

​Framgång för Läkarförbundet

Publicerat av: Redaktionen

– Regeringsförklaringen är en framgång för Läkarförbundets arbete för en nationell primärvårdsreform, säger Heidi Stensmyren ordförande Läkarförbundet i en kommentar till regeringsförklaringen.

​Framgång för Läkarförbundet 2

Heidi Stensmyren, ordförande Sveriges läkarförbund

I dag läste statsminister Stefan Löfven upp regeringsförklaringen inför riksdagen. I den utlovas bland annat att rätten till en fast läkarkontakt ska säkras.

– Det enda sättet att verkligen säkra en fast läkarkontakt för hela befolkningen är att lista på läkare istället för som i dag på ett hus – en vårdcentral.

– Nu väntar vi oss en proposition under riksdagsåret om en nationell primärvårdsreform med listning på fast namngiven läkare. Det är något vi i Läkarförbundet konsekvent har arbetet för under flera år. Det är välkommet att nu regeringen är inne på samma spår, säger Heidi Stensmyren.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>