Nya avtal med Almega Vårdföretagarna: Sänkt veckoarbetstid vid nattarbete, betald specialistutbildning för sjuksköterskor
Hem NYHETER Nya avtal med Almega Vårdföretagarna: Sänkt veckoarbetstid vid nattarbete, betald specialistutbildning för sjuksköterskor

Nya avtal med Almega Vårdföretagarna: Sänkt veckoarbetstid vid nattarbete, betald specialistutbildning för sjuksköterskor

Publicerat av: Redaktionen

Vårdförbundet har slutit centrala kollektivavtal med Almega Vårdföretagarna som ger mer tid för vila och återhämtning vid nattarbete.

Nya avtal med Almega Vårdföretagarna: Sänkt veckoarbetstid vid nattarbete, betald specialistutbildning för sjuksköterskor 2Avtalen lyfter också vikten av specialistutbildade sjuksköterskor och möjligheten till utbildningsanställningar inom privat företagshälsovård, vård och behandling samt äldreomsorg.

Veckoarbetstiden för den som arbetar ständig natt inom privat vård, behandling och omsorg samt äldreomsorg sänks från 36 timmar och 20 minuter per vecka till 34 timmar och 20 minuter per vecka, en sänkning med 2 timmar per vecka. Samma mått gäller för den som arbetar minst 30 procent natt per vecka. Den som arbetar minst 20 procent natt per vecka får ett arbetstidsmått på 36 timmar och 20 minuter, en sänkning med 40 minuter per vecka utifrån nuvarande arbetstidsmått på 37 timmar. Om det finns lokala avtal med ännu lägre arbetstidsmått fortsätter dessa att gälla.

– Vi är mycket glada för att ha fått igenom förkortningar av arbetstiden i nivå med det vi tidigare förhandlat fram centralt för våra medlemmar i regioner, kommuner, kooperativ verksamhet och privat ambulans. Att arbeta på natten sliter på hälsan och våra medlemmar behöver därför mer tid för vila och återhämtning, säger Vårdförbundets ordförande Sineva Ribeiro.

En ökad ohälsa bland anställda ställer högre krav på företagshälsovården. Det utökade vårdvalet och fler multisjuka äldre som ska tas om hand i en nära vård, ställer krav på att privat verksamhet kan möta upp med specialistkompetens. Parterna är därför överens om att antalet specialistsjuksköterskor måste öka och att en väg dit är att erbjuda utbildningsanställningar där specialistutbildningen är betald.

– Det är viktigt att alla vårdgivare får del av offentliga medel som går till specialistutbildning av sjuksköterskor. Det kommer att vara avgörande för patientsäkerheten och möjligheten för den växande privata sektorn att rekrytera våra hett eftertraktade medlemmar. Specialistutbildning är en tydlig karriärväg som ökar attraktiviteten för yrket och bidrar till utveckling av verksamheterna, säger Sineva Ribeiro.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>