Abilia förvärvar portfölj av larmprodukter från Emfit
Hem HÄLSAREPOTAGE Abilia förvärvar portfölj av larmprodukter från Emfit

Abilia förvärvar portfölj av larmprodukter från Emfit

Publicerat av: Redaktionen

Abilia AB, ett bolag inom MedCap (publ) koncernen, har tecknat avtal om att förvärva produkträttigheterna till en portfölj av etablerade epilepsi- och närvarolarm från finska Emfit Ltd.

Transaktionen har ett stort strategiskt värde för Abilia då den etablerar bolaget som en ledande aktör inom epilepsilarmsmarknaden.Abilia förvärvar portfölj av larmprodukter från Emfit 2

Abilia har under ett antal år sålt Emfits epilepsi- och närvarolarm. Samarbetet har varit framgångsrikt, vilket lett till att Abilia idag är en av de ledande distributörerna av Emfits larmprodukter. Utöver förvärvet av produkträttigheterna erhåller Abilia 10 års global exklusivitet till sensorteknologin inom de relevanta applikationerna med undantag för den Nordamerikanska marknaden. Därmed skapas utmärkta möjligheter för Abilia att utveckla affären ytterligare tillsammans Emfit och bolagets befintliga distributörer och kunder. Emfit kvarstår som underleverantör av den unika sensorteknologin.

Baserat på nuvarande volymer bedöms produkterna omsätta ca 10 MSEK på årsbasis samt resultera i en marginellt positiv påverkan på rörelseresultatet under innevarande verksamhetsår. Abilia erlägger en del av köpeskillingen kontant vid övertagandet och därutöver kan ytterligare tilläggsköpeskillingar utfalla under de kommande 24 månaderna baserat på försäljnings- och lönsamhetsutvecklingen. Förvärvet finansieras genom Abilias befintliga kassa- och kreditutrymme. Transaktionen signerades den 27 januari 2017 och förväntas stänga i slutet av februari.

”Vi har under flera år på ett mycket framgångsrikt sätt utvecklat ett samarbete med Emfit kring de aktuella produkterna och Abilia ser stor potential för fortsatt stark utveckling inom de relevanta marknaderna. Övertagandet av Emfits produktportfölj innebär att Abilia etablerar sig som en ledande aktör inom en högintressant nischmarknad för epilepsilarm. Emfits produkter ingår idag i vårt sortiment och genom transaktionen får vi även möjlighet att fortsätta utveckla affären tillsammans med övriga distributörer och kunder runt om i världen.”, säger Tove Christiansson VD Abilia AB.

”Vi är mycket glada att ingå detta avtal med Abilia, vår långsiktiga partner och distributör. Transaktionen säkerställer en långsiktig och utökad tillgänglighet på marknaden av dessa välbehövliga och efterfrågade produkter.”, säger Heikki Räisänen, VD och grundare Emfit Ltd.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>