ADDI Medical levererar HOPE Platform till Region Skåne
Hem NYHETER ADDI Medical levererar HOPE Platform till Region Skåne

ADDI Medical levererar HOPE Platform till Region Skåne

Publicerat av: Redaktionen

Pandemin med COVID-19 har inneburit mycket stor påverkan på hela samhället med såväl enorma ekonomiska kostnader som ökad sjuklighet och dödlighet.

ADDI Medical levererar HOPE Platform till Region Skåne

Vaccination mot COVID-19 möjliggör att kunna minska den fortsatta sjukligheten och dödligheten orsakad av pandemin.

Utveckling av vaccin har tack vare stora insatser kunnat drivas rekordsnabbt framåt utan att försumma säkerhetskontroller. Samtidigt är det fortsatt mycket som är okänt gällande effekt och biverkningar av de olika vaccinen. Syftet med effektivitets, risk- och säkerhetsstudien som nu startar i Region Skåne är att med stöd av HOPE Platform övervaka såväl skyddseffekt som biverkningar av vaccinationer mot COVID-19 på kort och lång sikt.

Forskningshuvudman för studien är Region Skåne i samarbete med Lunds universitet. Hela processen kring provtagning och uppföljning av vaccinationer för studiens deltagare kommuniceras via ADDI Medicals Platform till och med år 2023.

”Region Skåne får, genom verktyget HOPE Platform, möjlighet att automatisera förberedelser vid blodprovstagningen, följa upp vaccinationerna samt stöd för samtyckeshantering och bearbetning av data. På detta sätt kan vi säkerställa för användaren att data alltid används i enlighet med gällande lagstiftning på ett säkert, ansvarsfullt och omtänksamt sätt” – säger Ulf Malmqvist, verksamhetschef, nodföreståndare, Kliniska Studier Sverige-Forum Söder, Skånes universitetssjukvård Region Skåne.

”Det känns fantastiskt att vi har fått möjligheten att fortsätta samarbetet med Region Skåne och nu i ett så aktuellt och extremt viktigt arbete. Region Skånes studie av COVID-19-vaccination kommer pågå under lång tid och involvera många invånare och många prover. HOPE Platform kommer här att vara ett effektivt digitalt stöd i automatiseringen av provtagningsprocessen för studiedeltagaren samtidigt som den juridiska hanteringen och delningen av data säkerställs”- säger Nina Sellberg VD ADDI Medical.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>