Fass lanserar ny mobilapp
Hem NYHETER Fass lanserar ny mobilapp

Fass lanserar ny mobilapp

Publicerat av: Redaktionen

Fass lanserar idag en ny app med läkemedelsinformation för allmänheten.

Fass lanserar ny mobilapp

– I den här mobilappen har vi samlat den viktigaste informationen och presenterar den på ett lättillgängligt sätt, säger Anna Wessling, chef för Fass. Sedan tidigare finns en app för hälso- och sjukvårdspersonal samt en för veterinärer.

Fass, den digitala plattformen för svensk läkemedelsinformation, har varje månad över 4 miljoner besök jämnt fördelat mellan allmänhet och hälso- och sjukvårdspersonal. Lanseringen av appen för allmänhet innebär att alla Fass-användare nu kan välja på vilket sätt de vill ta del av informationen.

– Sedan tidigare har vi haft appar för hälso- och sjukvårdspersonal men vi ser att fler och fler besöker Fass från mobila enheter och därför har vi nu kompletterat vår mobilanpassade sida med en app för allmänheten, säger Anna Wessling.

Den stora fördelen med en mobilapp är möjligheten för användarna att personalisera informationen menar Fass chef Anna Wessling.

– En app är bra för den som behöver läkemedelsinformation återkommande. I Fass-appen kan du spara ditt läkemedel för att snabbt hitta tillbaka till informationen eller dela den via sms eller e-post.

Mobiltelefoni ger också möjlighet till helt nya funktioner, bland annat kan användarna söka fram läkemedel genom att scanna den streckkod eller 2D-kod som finns på alla läkemedelsförpackningar. Via appen är det också lätt att se om ett läkemedel finns på lager på apotek.

– Vi tror att det framför allt är personer som använder läkemedel regelbundet som kommer ha mest nytta av den nya appen. För de som söker läkemedelsinformation vid enstaka tillfällen ser vi fortfarande Fass.se och Fass mobilanpassade sida som de primära kanalerna, säger Anna Wessling. Vårt mål är att fortsätta utveckla appen med fler funktioner, det ska vara lätt för patienter att nå den läkemedelsinformation de behöver i alla kanaler.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>