AI avslöjar skillnader i hjärnans uppbyggnad hos ungdomar med ADHD
Hem AI AI avslöjar skillnader i hjärnans uppbyggnad hos ungdomar med ADHD

AI avslöjar skillnader i hjärnans uppbyggnad hos ungdomar med ADHD

Publicerat av: Redaktionen

Genom att använda artificiell intelligens (AI) för att analysera resultatet från MRI-bilder (Magnetisk resonanstomografi), har forskarna funnit att det finns signifikanta skillnader i den vita hjärnmassan hos ungdomar med och utan ADHD.

Studien som presenterades vid (RSNA) Radiological Society of North America, kan leda till nya diagnosmetoder för ADHD.

För att uppnå detta använde forskarna AI och data från MRI-bilder. Resultaten visade signifikanta skillnader i 9 områden av den vita hjärnmassan hos ungdomar med ADHD jämfört med de ungdomarna utan ADHD. Studien gjordes på 1700 ungdomar med och utan ADHD.

AI avslöjar skillnader i hjärnans uppbyggnad hos ungdomar med ADHD

Dessa skillnader i hjärnskanningar hos personer med ADHD har aldrig tidigare setts. Metoden ger hopp om att kunna identifiera avslöjande avvikelser på en mikronivå, som kan användas för att på ett kvantitativt och objektivt vis, hitta biomarkörer som kan hjälpa till vid diagnostiseringen av ADHD.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>