Akademiska Hus Apotea Clean-Up Day- en premiärhelg som gav mersmak
Hem LIVSSTIL Akademiska Hus Apotea Clean-Up Day- en premiärhelg som gav mersmak

Akademiska Hus Apotea Clean-Up Day- en premiärhelg som gav mersmak

Publicerat av: Redaktionen

Stark vind och fortsatt inflöde av strandskräp var något föreningarna fick erfara som deltog vid helgens Apotea Clean-Up Day.

Trots bitvis kuling strandstädades det med frenesi och gott mod av ungdomarna, bland vass, skrevor och skär. Prognosen lutar åt att drygt 450 stora gula säckar med skräp har kunnat fyllas under helgen.

Plast, rep, tampar, fimpar, frigolit och fiskredskap var något av det funna skräp som deltagande föreningar hittade i helgens kuststädning längs Bohuskusten. Men även ovanliga ting såsom byrålådor, krattor, lastpallar samlades in. Skräp som annars hade legat kvar och gjort skada i naturen.

Ersättning till idrottsdrömmar
Pengarna som lagen får efter utfört uppdrag kommer mestadels att användas till cuper, teamaktiviteter eller utrustning.

– Vi tycker att detta är ett toppenuppdrag. – vi gör en gemensam aktivitet, nytta för naturen samtidigt som vi tjänar en slant. Killar som normalt inte umgås på fritiden träffas utanför fotbollen- jättekul, säger Per Henriksson, ledare Grohed/Ljungskile SK P09.

Nya föreningar, nya platser

– Genom Apoteas initiativ har vi kunnat städa på nya platser och med nya föreningar som väntat länge på att få bidra. Vi hoppas att fler företag får upp ögonen för samarbeten som detta, så att vi kan städa med ännu fler på ännu fler platser, säger Mårten Heslyk, projektledare på Städa Sverige.

Tanken är att denna aktivitet ska bli årligt återkommande under namnet Apotea Clean-Up Day. Städa Sveriges städning längs kusten i år avslutas 18 september i samband med International Coastal Cleanup Day – Strandens Dag.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>