Akademiska sjukhuset köper DrugLog
Hem NYHETER Akademiska sjukhuset köper DrugLog

Akademiska sjukhuset köper DrugLog

Publicerat av: Redaktionen

Pharmacolog har emottagit en order på ett DrugLog system från Akademiska sjukhuset.

Akademiska sjukhuset köper DrugLog 2

Systemet kommer att användas för kvalitetssäkring av den installerade beredningsroboten vid den nyligen inrättade Centrala beredningsenheten.

Akademiska sjukhuset köper DrugLog för att genomföra produktionskvalificering av den införskaffade beredningsroboten, vilket innebär att man utför valideringar med hjälp av en fristående utrustning. Sjukhuset kommer att ta över extemporetillverkning av läkemedel i egen regi när avtalet med extern part går ut under 2019 och har därför inrättat en ny läkemedelsenhet.  Beredning av läkemedel kommer att utföras med hjälp av en beredningsrobot vid en verksamhet som benämns CBE, Centrala beredningsenheten. DrugLog systemet kommer att levereras innan årsskiftet och intäktsföras under 2018.

VD Mats Högberg kommenterar: ”Vi är mycket glada att få leverera ett DrugLog till vårt ’hemmasjukhus’. Vi har flera intressanta pågående samarbeten med Akademiska och ser fram emot att få samarbeta med den nyligen inrättade beredningsenheten. Akademiska kommer att få en toppmodern läkemedelshantering där god patientsäkerhet, bra arbetsmiljö samt rationella beredningsmetoder har varit ledord vid planeringen. DrugLog® har en given plats i en sådan verksamhet och kommer att vara med och sätta en ny standard vad gäller effektiv och patientsäker läkemedelsberedning”.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>