Sectra går in med digital patologi på den sydkoreanska marknaden genom distributionsavtal med HuminTec
Hem NYHETER Sectra går in med digital patologi på den sydkoreanska marknaden genom distributionsavtal med HuminTec

Sectra går in med digital patologi på den sydkoreanska marknaden genom distributionsavtal med HuminTec

Publicerat av: Redaktionen

Medicinteknik- och cybersäkerhetsföretaget Sectra (STO: SECT B) ingår distributionsavtal med HuminTec, en ledande leverantör av mjukvara inom patologi i Sydkorea.

Sectra går in med digital patologi på den sydkoreanska marknaden genom distributionsavtal med HuminTec 2Genom avtalet får sjukvårdsmarknaden i Sydkorea tillgång till Sectras medicinska IT-lösning för digital patologi. Det gör det möjligt för vårdgivare att hantera mikroskopibilder digitalt, vilket bidrar till förbättrad effektivitet och kvalitet inom cancervården.

– Sydkorea är den tredje största ekonomin i östra Asien och har en snabbt åldrande befolkning där prognosen för antal cancerfall ökar. För att möta de behov som det för med sig krävs effektivitetsökningar och mer precisa diagnoser, och digital patologi är en del i att kunna uppnå det. Distributionsavtalet med HuminTec gör att vi kan möta dessa behov genom att kombinera deras gedigna kunskap om marknaden med vår världsledande position inom det snabbt växande fältet för digital patologi, säger Lars Wettergren, Global Partner Manager på Sectra Imaging IT Solutions.

Den sydkoreanska marknaden består av över 300 universitets- och regionala sjukhus som levererar vård till landets cirka 51 miljoner invånare. HuminTec har kunder på 76 större sjukhus och 35 forskningscenter över hela Sydkorea. Sectra och HuminTec har inlett ett projekt med det högst rankade universitetssjukhuset i Sydkorea, Seoul National University Hospital, som ämnar att börja använda digital patologi för primärdiagnostik i början av 2019.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>