Aleris Sjukvård i Sverige tecknar avtal för it-drift och infrastrukturtjänster med Atea
Hem NYHETER Aleris Sjukvård i Sverige tecknar avtal för it-drift och infrastrukturtjänster med Atea

Aleris Sjukvård i Sverige tecknar avtal för it-drift och infrastrukturtjänster med Atea

Publicerat av: Redaktionen

Aleris Sjukvård och Atea Sverige har ingått ett treårigt avtal med möjlighet till förlängning.

Aleris Sjukvård i Sverige tecknar avtal för it-drift och infrastrukturtjänster med Atea 2Avtalet omfattar it-driften av ett trettiotal infrastrukturtjänster. Det initiala värdet uppgår till ca 60 miljoner kronor.

– Tillsammans med Atea ser vi fram emot att ta vår it-miljö till nästa nivå. Ateas stora erfarenhet av vårdsektorn var en viktig faktor i valet av it-partner. Med tanke på att vi finns över hela landet är det en styrka med en strategisk it-partner som också gör det, förklarar Katarina Hambraeus Johansson, it-chef på Aleris Sjukvård.

Transitionen från nuvarande leverantör har påbörjats och kommer att fullföljas de kommande sex månaderna. Förutom it-drift och tjänster kopplade till it-verksamheten kommer Atea att stötta Aleris Sjukvård i den digitala utvecklingen av vården, som rådgivare och partner.

– Det sker en spännande förflyttning inom hälsa- och sjukvård där digital utveckling blir centralt för att lösa utmaningar. Det är roligt att vi har fått förtroende från Aleris Sjukvård att stötta dem med våra kompetenser kring it-miljö och kunna bistå med vidareutveckling av vården, säger Linus Wallin som är chef för Region Stockholm på Atea.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>