Tre Stiftelser implementerar administrativa roboten Robin
Hem Nyheter Tre Stiftelser implementerar administrativa roboten Robin

Tre Stiftelser implementerar administrativa roboten Robin

Publicerat av: Redaktionen

På Tre Stiftelsers äldreboende i Göteborg har mjukvaruroboten Robin implementerats i verksamheten.

Tre Stiftelser implementerar administrativa roboten Robin 2Roboten tar hand om regelbaserade uppgifter med hög repetition där syftet är att frigöra tid och låta medarbetarna fokusera på det de är utbildade för och det som skapar kvalitet och värde i organisationen. I ett första steg attesterar roboten alla arbetspass och rapporterar avvikelser – ett arbete som kan göras på en tredjedel av den tid det tar för en människa.

Mjukvaruroboten, som går under namnet Robin, levereras av det svenska företaget Bitoreq och bygger på tekniken RPA, Robotic Process Automation. Under våren genomfördes ett lyckat pilottest och i första skedet har den nu implementerats som ett stöd för enhetscheferna vid attestering av tidrapporter. Alla pass som inte kommit in eller inte ligger inom flexramen rapporteras.  Nästa steg är att använda Robin vid anställningar. Tre Stiftelser är en stor arbetsgivare som gör relativt många anställningar per år. Med hjälp av Robin kan alla uppgifter vid anställning föras in i verksamhetens system automatiskt.

”Att ligga på framkant inom ny teknik är en självklarhet för oss men att robotisera repetitiva arbetsuppgifter handlar framför allt om att vi vill vara en attraktiv arbetsgivare. Vi vill avskaffa tråkiga arbetsuppgifter, det ska vara lustfyllt att arbeta och vi vill ta till vara våra medarbetares fulla kompetens,” säger Johan Rindeborg, Administrativ chef Tre Stiftelser.

”Vi brukar säga att vi frigör tid så att proffs får vara proffs. Proffs kan man vara på många saker men en medarbetare är vanligtvis inte utbildad för administrativt, regelstyrt och repetitivt arbete. Att anlita Robin kan handla om att skapa en mer attraktiv arbetsplats, om att få siffrorna rätt eller om att frigöra tid för mer värdeskapande arbetsuppgifter. Med Robins hjälp kan vardagens arbetsuppgifter bli mänskligare,” säger Eva Kongshöj, VD Bitoreq AB.

”För oss som arbetsgivare är allting som har med teknik att göra och som kan underlätta för våra medarbetare ett steg i rätt riktning. Vi är definitivt öppna för alla tekniska innovationer och vågar prova även det som oprövat,” avslutar Monica Berglund, VD Tre Stiftelser.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>