Almi Invest investerar i Stepler
Hem APP Almi Invest investerar i Stepler

Almi Invest investerar i Stepler

Publicerat av: Redaktionen

Sveriges snabbast växande hälsoapp

Almi Invest investerar tre miljoner kronor i snabbväxande Stepler, som erbjuder kostnadsfri träningsmotivation genom gamification.

Fysisk aktivitet ger belöning i form av poäng, som kan bytas in mot attraktiva belöningar.

I emissionen på 10 miljoner kronor deltar även privata investerare och befintliga investerare. Kapitalet ska användas till att växa tech-teamet och en internationalisering där Tyskland är första anhalt.

 Idén med Stepler är att få folk i rörelse genom att erbjuda attraktiva belöningar och skapa en positiv upplevelse. Genom att premiera en aktiv livsstil bidrar Stepler till en friskare befolkning som lever både bättre och längre, dvs ett mer hållbart samhälle.

Karlstadsbaserade Stepler, som grundades 2019, har redan >500 000 användare i Sverige och Norge. Hittills har användarna gått 361 000 000 000 steg, registrerade i Stepler. Det motsvarar 5 500 varv runt jorden och är i genomsnitt ca 6 000 steg/dag per användare.

Almi Invest investerar i Stepler

Steplers grundare fr v Niklas Frisk, Daniel Malmqvist, Semir Hadiahmetagic

–  Stepler är en genial produkt som är enkel att använda och ger bra stimulans för ökad fysisk aktivitet och bättre hälsa. Produkten är skalbar och teamet har ambitiösa tillväxtplaner, vilket gör att vi ser det som en attraktiv investering, säger Ulf Green, Fund Manager på Almi Invest.

Stepler mäter aktivitet och ger användaren poäng per steg. Ju mer steg, desto fler poäng. Poängen kan sedan bytas in mot attraktiva belöningar som upplevelser, produkter eller tjänster. Intäkterna baseras bland annat på annonser och samarbeten med partners och varumärken. Helt utan kostnad kan användaren få personliga belöningar för sin ansträngning samtidigt som hen ökar sitt välmående.

–  Vi ser fram emot att ta nästa steg mot vår mission att motivera folk till en hälsosammare livsstil och att de ska ha kul under tiden!  Stepler är den snabbast växande appen inom Health Tech på AppStore i Skandinavien och nu ska vi öka takten, säger Daniel Malmqvist, vd på Stepler.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>