Apotea spränger miljardgränsen
Hem NYHETERE-HÄLSA Apotea spränger miljardgränsen

Apotea spränger miljardgränsen

Publicerat av: Redaktionen

Apotea.se har för första gången passerat en miljard i försäljning. Under årets första nio månader sålde Apotea för rekordhöga 1069 Mkr.

Apotea spränger miljardgränsen 2Det är en ökning med 56 procent jämfört med samma period förra året.

”På nio månader har vi sålt mer än under hela 2016. Det är fantastiskt kul. En miljard i försäljning var en drömgräns när vi lanserade Apotea för fem år sedan. Nu höjer vi målet med sikte på att nå två miljarder under 2018”, säger Pär Svärdson, vd för Apotea.

Även antalet levererade paket slog nytt rekord. Totalt skickades 3,3 miljoner försändelser under årets första nio månader, vilket var en ökning med 53 procent jämfört med samma tid i fjol då Apotea skickade 2,1 miljoner paket.

Den sista september uppgick antalet anställda till 378 personer, varav 328 ordinarie och 50 helgarbetare.

”I början av 2018 kommer vi att flytta in i vårt nya lager i Morgongåva, som med sina 38 000 kvadratmeter innebär att vi får en 7,5 gånger större lokal. Inför flytten kommer vi att behöva rekrytera ytterligare medarbetare”, säger Pär Svärdson.

I oktober firade Apotea dessutom fem år med en stor kampanj. Den resulterade i ett nytt försäljningsrekord för en enskild dag, 132 Mkr och mer än 134 000 utlevererade artiklar.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>