Armbandet som ska ge trygghet
Hem TEKNIK Armbandet som ska ge trygghet

Armbandet som ska ge trygghet

Publicerat av: Redaktionen

Glöm oron att ingen ska höra dig eller att du ska hinna få upp mobilen vid ett överfall eller annan hotfull situation. Det finns nu ett armband som tjuter i 120 decibel och dessutom har en snygg design.

– Super Gaia riktar sig i första hand mot den moderna storstadskvinnan. Av den anledningen så har vi även satsat på designen så att den ska kännas mer som en snygg accessoar snarare än en ful metallburk, säger Chafic Aschberg Dallé som tagit fram armbandet Safe By Gaia.safe by gaia

Undersökningar visar att en kvinna av fyra känner sig otrygg kvällstid och på väg hem även väljer andra vägar än de kortaste på grund av detta. Men att olika sorters överfallslarm ofta upplevs som klumpiga att använda. Detta hade entreprenören Aschberg Dallé – tidigare elitaktiv i kampsport – funderat över. När han för några år sedan jobbade i EU-parlamentet slogs han av en idé: varför inte ta fram ett attraktivt och mer lättanvänt larm?

– Att jag valt att ta fram säkerhetsprodukter bygger på en händelse efter en självförsvarskurs där jag insåg att kvinnor verkligen kan känna sig osäkra i vissa situationer. Samtidigt såg jag att det inte fanns så attraktiva säkerhetsprodukter för kvinnor. Därför skapade jag Super Gaia överfallslarm, fortsätter Aschberg Dallé.

Armbandet kombinerar tre funktioner: den larmar, färgar och sprayar. Ljudet når långt i 120 decibel och låter länge, upp mot 60 minuter. Färgen är av röd ID-karaktär som fastnar på huden i flera dagar, sprayen – samma som färgar godis rött – består av ett ämne som förhindrar syn och irriterar ögonen i tre-fem minuter.

Innan armbandet lanserades fick en referensgrupp komma med åsikter.

– Det stod klart att tiden och tillgängligheten var några avgörande områden, säger entreprenören Aschberg Dallé, som efter undersökningen fokuserade på ett larm som inte skulle ligga djupt nere i en handväska utan finnas omedelbart tillgängligt.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>