Assa Abloy förvärvar Phoniro
Hem NYHETER Assa Abloy förvärvar Phoniro

Assa Abloy förvärvar Phoniro

Publicerat av: Redaktionen

Phoniro, en nordisk marknadsledare inom välfärdsteknologi och e-hälsa, förvärvas av Assa Abloy och bildar en ny enhet inom Assa Abloy Hospitality, med fokus på lösningar för äldreomsorg.

Assa Abloy förvärvar Phoniro 2Phoniro har under de senaste åren vänt förlust till stadig vinst och kraftigt ökat andelen återkommande intäkter. Erbjudandet har breddats med ett flertal nya tillämpningar inom välfärdsteknik, samtliga kopplade till välfärdsplattformen, Phoniro Care.

Efter förvärvet kommer Phoniro utgöra grunden för en ny enhet inom Assa Abloy Hospitality med fokus på äldreomsorg. Phoniro kommer fortsätta erbjuda ett komplett erbjudande av välfärdstekniktjänster baserat på Phoniro Care.

Det nya ägarförhållandet innebär inte några förändringar vad gäller Phoniros organisation eller ledning. Bolagets internationella tillväxt förväntas att växa än mer i och med Assa Abloys stora globala närvaro.

”Assa Abloy Hospitality är ett utmärkt hem för Phoniro. Vi delar en passion för innovation och att arbeta nära våra kunder för att leverera kompletta lösningar. Jag ser fram emot att vi som en del av Assa Abloy kommer hjälpa många fler människor till ett tryggare åldrande”, säger Pontus Björnsson, VD på Phoniro.

Läs även: ASSA ABLOY acquires Phoniro in Sweden

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>