Redsense Medical: skotskt sjukhus först i världen att införa Redsense blodläckage-alarm som stänger av blodflödet automatiskt
Hem NYHETER Redsense Medical: skotskt sjukhus först i världen att införa Redsense blodläckage-alarm som stänger av blodflödet automatiskt

Redsense Medical: skotskt sjukhus först i världen att införa Redsense blodläckage-alarm som stänger av blodflödet automatiskt

Publicerat av: Redaktionen

Redsense Medical meddelar att University Hospital Crosshouse i Kilmarnock, Skottland, blir först i världen med att installera Redsense blodläckage-alarm som även kan stänga av dialysmaskinens blodflöde automatiskt om ett blodläckage uppstår.

Redsense Medical: skotskt sjukhus först i världen att införa Redsense blodläckage-alarm som stänger av blodflödet automatiskt 2Funktionaliteten kräver i dagsläget att dialysmaskinen är utrustad med ett interface som följer internationell standard (IEC PAS 6302).

Beställningen gjordes via Health Tec Medical som är Redsense Medicals distributör i Storbritannien, och bolaget förväntar sig allt fler liknande order framöver.

– Den här funktionaliteten är ett stort steg på vägen mot en nollvision för antalet dödsfall i samband med hemodialysbehandling, och utgör därmed ett tungt argument för kliniker som behöver nya dialysmaskiner och satsar på att erbjuda ledande patientsäkerhet. Ett bra exempel på detta är den stora offentliga upphandling i Italien i höstas där vår partner Spindial utsågs till en av vinnarna, säger Redsense Medicals vd Patrik Byhmer.

Bolaget har under 2017 och 2018 tecknat ett antal distributionsavtal i Europa som gör det möjligt att erbjuda Redsense tillsammans med direktkompatibla dialysmaskiner.

– Utöver våra partners i Storbritannien och Italien kan även Medicole i Belgien, Hemotech i Frankrike, Theramed i Schweiz och Sormedica i de baltiska länderna erbjuda denna helhetslösning till sina kunder. Vi förväntar oss att kunna utöka denna lista succesivt under 2018, säger Patrik Byhmer.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>