SOS Alarm förvärvar resterande del av dotterbolaget YouCall
Hem NYHETER SOS Alarm Sverige AB förvärvar resterande del av dotterbolaget YouCall

SOS Alarm Sverige AB förvärvar resterande del av dotterbolaget YouCall

Publicerat av: Redaktionen

SOS Alarms dotterbolag YouCall blir helägt av SOS Alarm Sverige AB.

SOS Alarm har under en längre tid bedrivit verksamhet via YouCall, exempelvis informationsnumret 113 13 och med förvärvet inkluderas tjänsteutbudet som helhet inom koncernen.

SOS Alarm förvärvar resterande del av dotterbolaget YouCallYouCall Sverige AB är ett av de ledande kontaktcenterföretagen inom telefoni på distans och kundtjänst med kunduppdrag över hela Sverige.

– YouCall är ett välskött bolag med en stark kundbas och kompetenta och drivna medarbetare – något som SOS Alarm vill ta vara på och utveckla ytterligare. Med uppköpet inkluderas YouCall helt i SOS-familjen och vi ser fram emot att tillsammans stärka oss ytterligare inom trygghet och säkerhet säger Maria Khorsand, VD för SOS Alarm.

YouCall har en viktig roll i att stärka SOS Alarms tjänster och stötta centrala verksamheter, inte minst avseende det nationella informationsnumret 113 13 dit allmänheten kan ringa för att få eller lämna information om pågående kriser.

– Det är spännande att SOS Alarm ser YouCall som ett bolag de vill investera i och vidareutveckla. Jag är övertygad om att vi tillsammans kommer att hitta synergier och att vi med gemensamma krafter kan lyfta YouCall som dotterbolag ytterligare, säger Anneli Olovsson VD YouCall Sverige.

YouCall har uppdrag från kunder i hela Sverige och verkar i Piteå. Idag har företaget ca 80 anställda med kompetenser inom kundtjänst, svarstjänst, jour, felanmälan, support och gåvoservice.

– Vi är mycket måna om att fortsätta bidra till sysselsättningen i Piteå och dess omnejd. Vi vill investera och utveckla bolaget vilket kan ge ytterligare arbetstillfällen lokalt, säger Maria Khorsand, VD för SOS Alarm.

YouCall ägdes tidigare av SOS Alarm till 70 procent samt av Piteå kommun genom Piteå Näringsfastigheter AB till 30 procent.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>