BiBBInstruments på Model X-turné i Storbritannien och på Irland
Hem NYHETER BiBBInstruments på Model X-turné i Storbritannien och på Irland

BiBBInstruments på Model X-turné i Storbritannien och på Irland

Publicerat av: Redaktionen

BiBBInstrument AB , som utvecklar produktportföljen EndoDrill för tidig och exakt cancerdiagnostik, har besökt två framstående universitetssjukhus i Dublin respektive London för att presentera det kommande instrumentet EndoDrill Model X.

BiBBInstruments på Model X-turné i Storbritannien och på Irland 1

BiBBs grundare Dr Charles Walther

Diskussionerna blev mycket framgångsrika och båda sjukhusen är intresserade av att ingå i en kommande multicenterstudie.

BiBBInstruments är verksamma på mångmiljardmarknaden för biopsitillbehör med en familj av biopsiinstrument, EndoDrill, som möjliggör tidig och exakt cancerdiagnos. Bolagets patenterade teknologi, EndoDrill, har utvecklats för att möta det stora och växande kliniska behovet av bättre och mer tillförlitliga provtagningar.

EndoDrill Model X är ett nyligen patentsökt biopsiinstrument för flexibel endoskopi som ska erbjuda förbättrad diagnostik i tre av världens fem vanligaste cancerformer: lung-, tarm- och magsäckscancer. Denna potentiella ”game changer” inom biopsiområdet erbjuder – som första biopsiinstrument på marknaden – möjligheten att ta både djupa och ytliga vävnadsprover. Dessutom kan flera biopsier tas på samma gång utan att instrumentet måste dras upp från endoskopet för skördning efter varje biopsi.

Under den senaste veckan har delar av BiBBs team varit i Dublin och London med fokus att presentera EndoDrill Model X. I Dublin mötte BiBB professorn i kirurgi John Reynolds med kollegor på St James´s Hospital, Trinity College. Sjukhuset är nationellt center för all övre GI-kirurgi på Irland. Professor Reynolds var mycket imponerad av EndoDrill Model X funktion och intresserad av att delta i den kommande multi­centerstudien.

Nästa besök gjordes i London hos professor George Hanna på St Mary´s Hospital, Imperial College. Det var ännu en väldigt uppskattad presentation och även professor Hanna med team är intresserad av att delta i den europeiska multicenterstudien. Både professor Reynolds i Dublin och professor Hanna i London återkommer till EndoDrill Model X unika egenskaper. De uppskattar möjligheten att kunna ta högkvalitativa vävnadsprover i både ytliga och djupa tumörer. De nämnde också fördelen med att kunna ta flera biopsier samtidigt (s k multiple sampling) med möjlighet att spara dyrbar undersökningstid.

”Det är ett fantastiskt kvitto på att vi är på rätt väg med EndoDrill Model X när mycket erfarna kliniker nämner att instrumentet har stor potential”, säger BiBBs grundare Dr Charles Walther.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>