Blå stjärna i Katarinahissen lyser för varje barn som kontaktar Bris
Hem HÄLSAPSYKISK OHÄLSA Blå stjärna i Katarinahissen lyser för varje barn som kontaktar Bris

Blå stjärna i Katarinahissen lyser för varje barn som kontaktar Bris

Publicerat av: Redaktionen

På fredag den 1 december tänds en drygt 2×2 meter stor blå stjärna i Katarinahissen vid Slussen i Stockholm, som lyser för att uppmärksamma barn och ungas utsatthet i jul.

Blå stjärna i Katarinahissen lyser för varje barn som kontaktar Bris 2Stjärnan kommer pulsera en gång för varje barn som kontaktar Bris.

Förra julen hade Bris kuratorer 1 321 kontakter med barn och unga via chatt, mejl och telefon. Julen, som är starkt förknippad med familjeliv och gemenskap, är en extra svår tid för många barn – inte bara för att förväntningarna är extra höga, utan för att många lämnas ensamma med föräldrar som är fulla, våldsamma eller bara inte ser barnens behov.

– Katarinahissen har sedan slutet av 1800-talet använts för att sprida olika budskap över hela Stockholm. Och det är precis vad vi vill göra nu, sprida ett ljus av medmänsklighet till samhället i stort och uppmana vuxna att ta ställning för alla barns rätt att må bra, säger Magnus Jägerskog, generalsekreterare Bris.

Stjärnan sätts upp på fredag den 1 december klockan 15.00 och ljuset i stjärnan kommer att pulsera en gång för varje barn som kontaktar Bris under julen. Stjärnan kommer att sitta uppe fram till och med den 4 januari 2018.

För några veckor sedan lanserade Bris dessutom en blå julstjärna för försäljning. Stjärnan kostar 199 kronor och finns att köpa på bland annat bris.se, Åhléns, storochliten.se och Babyland. Alla intäkter från stjärnan går till Bris och möjliggör för organisationen att hålla öppet i telefon, chatt och mejl under hela julen.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>