Boneprox – hälsoinnovation inom tandvården
Hem NYHETER Boneprox – hälsoinnovation inom tandvården

Boneprox – hälsoinnovation inom tandvården

Publicerat av: Redaktionen

Boneprox växer!

Boneprox - hälsoinnovation inom tandvården 3Boneprox har under det senaste året gjort stora framsteg inom dentalbranschen och sedan starten haft en stor tillväxt. Med ny profil, ny logotyp och ett gäng andra spännande nyheter, önskar vi uppdatera och ge allmänheten en inblick om vad Boneprox bidrar med.

Utmärkelser

I slutet på 2017 fick Boneprox utmärkelsen som Norges mest innovativa och lovande hälsobolag genom DNB Healthcare Prize 2017 i och med detta kunde man skåda Boneprox på NASDAQ’s Times Square Billboard i New York. Inte långt efter blev Boneprox tilldelade Seal of Excellence från EU-kommissionen och tog emot bidrag från Innovasjon Norge för vidareutveckling av verksamheten.

Sommaren togs emot med goda nyheter

I början på sommaren presenterade vi vårt nya system. Med hjälp av utveckling tillsammans med ett av Skandinaviens främsta IT-konsultbolag samt odontologiska experter har vi gjort allt vi kan för att underlätta den kliniska vardagen, samt göra det möjligt för Sveriges tandläkarkliniker att hjälpa fler patienter, mer effektivt.

Ny profil & logotyp

Boneprox - hälsoinnovation inom tandvården 4I samband med ett nytt system ändrades även Boneprox profil och logotyp, då verksamheten går från att att enbart vara en bentäthetskontroll, till fullskalig kompetensportal när det kommer till dentala röntgenbilder och bildanalys.

Projekt med Folktandvården

Boneprox har flera större projekt tillsammans med olika regionen genom Folktandvården.

Folktandvården i Kalmar:

Folktandvården i Kalmar har påbörjat ett pilotprojekt där bentätheten hos patienterna ska undersökas i samband med tandläkarbesöket. Tanken är att man med hjälp av kontrollen tidigt ska kunna remittera patienter till sjukvården för behandling innan en fraktur inträffar – och på så sätt spara både pengar och lidande. Boneproxs bakomliggande teknologi är central i dessa bedömningar. Projektet är pågående och har fått beviljat medel för att genomföras.

Folktandvården i Västra Götalandsregionen:

Projektet är ett tydligt samarbete mellan tandvård, primärvård och specialiserad vård där man önskar att använda Boneprox för att se om ett större, gemensamt samarbeta, kan göra betydelsefull skillnad när det kommer till prevention av lågenergifrakturer!

Utdrag från projektbeskrivning:

«Om en intraoral röntgenbild kan öka prediktion av vuxna med framtida frakturrisk förbättras den kliniska beslutsprocessen och hälsofrämjande åtgärder som fysisk aktivitet och behandling kan inledas i ett tidigt skede. För samhället kan det innebära en väsentligt välfärdshöjande effekt.»

Projektet är pågående och har fått beviljade medel för att genomföras. Projektet förväntas löpa över 5 år fram tills 2023 med totalt 5000 patienter.

Framtiden:

Boneprox jobbar ständigt med vidareutveckling av verksamheten och vårt primära mål är att informera allmänheten och tandläkarbranschen om benskörhet och vilka åtgärder som kan tas för att förebygga onödigt lidande. Boneprox starka position med relationer inom både privat- och offentligtandvård i Skandinavien gör det också möjligt med internationella relationer, vilket är oerhört spännande!

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>