Boule Diagnostics AB (publ) förvärvar teknologier för nästa generations produktplattform
Hem NYHETER Boule Diagnostics AB (publ) förvärvar teknologier för nästa generations produktplattform

Boule Diagnostics AB (publ) förvärvar teknologier för nästa generations produktplattform

Publicerat av: Redaktionen

Boule förvärvar teknologier som kommer att användas i nästa generations systemplattform för 5-part segmentet

Boule Diagnostics AB (publ) förvärvar teknologier för nästa generations produktplattform 1

Fredrik Dalborg, VD och koncernchef Boule Diagnostics

Genom förvärvet får Boule tillgång till nya teknologier inom laseroptik som kommer att anpassas till Boules krav och användas i kombination med egenutvecklade teknologier i Boules nästa generations produktplattform. Därmed kan tiden till nästa produktlansering inom det snabbväxande 5-part segmentet förkortas och utvecklingskostnad och risk reduceras.

Förvärvet genomförs genom dotterbolaget Boule Medical AB och säljaren är Drew Scientific, Inc. Köpeskillingen är USD 3 miljoner, varav USD 750 000 skall betalas när överföringen av teknologin är genomförd, vilket förväntas ske inom tolv (12) veckor.

Förvärvet bedöms inte påverka Boules vinst per aktie under innevarande räkenskapsår.

”Med detta förvärv får vi omedelbart tillgång till nya teknologier som kommer användas i nästa generations systemplattform, och vi kommer därmed förkorta tiden till lansering och stärka vår produktportfölj i det snabbväxande 5-part segmentet. Detta är i linje med vår sedan tidigare kommunicerade strategi att utveckla nya systemplattformar och bredda produktportföljen genom samarbeten och förvärv.” säger Fredrik Dalborg, VD och koncernchef Boule Diagnostics.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>