Brighter och AFAQ inleder partnerskap för att lansera Actiste i GCC.
Hem NYHETER Brighter och AFAQ inleder partnerskap för att lansera Actiste i GCC.

Brighter och AFAQ inleder partnerskap för att lansera Actiste i GCC.

Publicerat av: Redaktionen

Brighter AB (Publ) och AFAQ Group L.L.C, har inlett ett partnerskap för att tillsammans etablera ett bolag baserat i Förenade Arabemiraten och lansera Actiste Diabetes Management as a Service i GCC-regionen (Gulf Cooperation Council).

Brighter och AFAQ inleder partnerskap för att lansera Actiste i GCC. 2Parternas ömsesidiga intresse och engagemang för en framgångsrik marknadsintroduktion av Actiste i Arabvärlden har redan lett till betydande framsteg.

Sheikha Latifa Mohammed bin Mujirin, Managing Principal för AFAQ Group, kommenterar:

”AFAQ har identifierat Brighters Actiste Diabetes Management as a Service som en mycket viktig och betydelsefull lösning för att hjälpa till att behandla och förbättra livskvaliteten för människorna på den Arabiska halvön, där diabetes är ett stort växande problem högt på agendan. Brighters lösning för diabetesvård, utifrån såväl ett användarperspektiv som ett vård- och investeringsperspektiv, går helt i linje med de mål våra regeringar har för att sakta ner och motverka denna trend.”

International Diabetes Federation förutspår att antalet diabetiker i regionen kommer att öka med 100 procent mellan 2017 och 2045, vilket gör det till en av världens snabbast växande regioner för diabetes. Under 2017 genomfördes en omfattande oberoende granskning av 88 akademiska publikationer daterade bak till 1980, vilken tyder på att prevalensen av typ 2-diabetes i regionen uppgår till hela 25,45%. Därmed utgör diabetes ett av århundradets största hälsoproblem.

”Den arabiska halvön utmanas, likt de flesta delar av världen, av en snabb diabetestillväxt som drivs på av omfattande samhällsutveckling och livsstilsförändringar, vilket skapar ett enormt behov av bättre lösningar och system för behandling och kontroll av diabetes. Med Actiste tillhandahåller vi en kostnadseffektiv lösning som stimulerar beteendeförändring, nyckeln till en mer framgångsrik och effektiv diabetesbehandling. Vi är stolta över att samarbeta med AFAQ i vår etablering i Dubai och dess omnejd, där AFAQ inte bara tillför värdefull regional kunskap utan också delar våra värderingar och vår vision”, säger Truls Sjöstedt, Brighters vd och grundare.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>