Den flerfaldigt fredsprisnominerade Dr Mukwege inledningstalar på ASF-forum i Almedalen idag.
Hem NYHETER Den flerfaldigt fredsprisnominerade Dr Mukwege inledningstalar på ASF-forum i Almedalen idag.

Den flerfaldigt fredsprisnominerade Dr Mukwege inledningstalar på ASF-forum i Almedalen idag.

Publicerat av: Redaktionen

Den internationellt kände och prisade Dr Denis Mukwege inledningstalar på ASF-forum i stora kongresshallen på Wisby Strand idag den 5/7 klockan 13.30.

Den flerfaldigt fredsprisnominerade Dr Mukwege inledningstalar på ASF-forum i Almedalen idag. 1

Dr Denis Mukwege

Efter hans seminarium finns han tillgänglig för frågor och intervjuer.

Dr Denis Mukwege hyllas världen runt för sitt arbete för mänskliga rättigheter förknippade med utvinningen av konfliktmineraler i Kongo. Han är även grundare av Panzisjukhuset där han arbetar som chefskirurg.

Det är få personer i världen som prisats mer för sina insatser för mänskliga rättigheter. Dr Denis Mukwege är bland annat flerfaldigt nominerad till Nobels Fredspris, har fått FN:s pris för mänskliga rättigheter, Europaparlamentets Sacharovpris för tankefrihet och Olof Palmepriset.

– Dr Denis Mukwege kan mycket väl vara en av de allra tyngsta gästerna under Almedalsveckan. Vi är mycket stolta över att kunna presentera honom som inledningstalare och hoppas att många har möjlighet att komma och lyssna på honom och våra andra spännande talare. Alla våra pass är öppna för allmänheten, säger Magnus Sallbring, Kultur- och marknadsdirektör på Atea.

Hållbarhetsforumet Atea Sustainability Focus hålls i stora kongressen på Wisby Strand, med start kl 13.30 torsdagen den 5 juli. Liksom förra året gästas det av internationella beslutfattare inom hållbarhet från den globala it-branschen. Här ges också möjlighet för svenska hållbarhetsexperter att under fredag förmiddag delta i workshops och samtala direkt med dessa internationella spelare för att ge uttryck för hur de vill att it-branschens hållbarhetsarbete ska utvecklas.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>