Brighter och Ericsson i samarbete
Hem NYHETERIT-LÖSNING Brighter och Ericsson i samarbete

Brighter och Ericsson i samarbete

Publicerat av: Redaktionen

Brighter och Ericsson i samarbete om teknik och affärsutveckling inom mHälsa.

Brighter väljer Ericssons Device Connection Platform (DCP) för att öppna upp för världens mobiloperatörer att koppla upp sina kunder mot Brighters molnplattform The Benefit Loop™ och nästa generation Brighter One™.

aeb75811824861cd_org Brighter och Ericsson inleder ett samarbete för att förenkla uppkopplingen av MedTech, exempelvis nästa generations Brighter One. Detta är ett integrerat blodsockermätnings- och injektionsverktyg för insulinbehandlade diabetiker, vilket loggar blodsockervärde, faktisk insulindos samt annan för behandlingen relevant information.

– Vi är mycket glada över samarbetet med Ericsson, som har en världsledande plattform för uppkoppling av enheter mot mobilnäten, det som i folkmun kallas för Internet of Things – ”IoT”, där bland annat uppkopplingen hanteras globalt, säger Truls Sjöstedt, Brighters VD och grundare.

– Samarbetet ger oss inte bara den bästa tekniska plattformen utan också tillgång till Ericssons kunder – mobiloperatörerna, som genom Brighters erbjudande får en ny marknad på sin existerande kundbas. Det är en win-win där alla tre parter får möjlighet att utveckla sin affär på en ny, spännande och starkt växande marknad – mHälsa.

I The Benefit Loop kopplas kontinuerlig och valid data som patienten genererar genom hantering och behandling av sin sjukdom ihop med annan relevant data med målsättningen att löpande förbättra behandling och livskvalitet. Förutom att patienten själv får en enklare och bekvämare hantering av sjukdomen så kan Brighter skapa stora värden för en rad andra intressenter genom de data som genereras, exempelvis för att förbättra behandlingar, planera vård, utveckla läkemedel och få pålitlig information om demografiska förändringar i samhället.ericsson-hq-10

– Vi ser fram emot samarbetet med Brighter, säger Anders Olin, Vice President, Product Area Network Functions, Business Unit Cloud & IP på Ericsson. IoT är redan idag ett kärnområde för Ericsson och mHälsa är ett område med stor potential framöver. Tjänsten Brighter tillhandahåller är väldigt intressant för Ericsson eftersom den kan bidra till en kraftig ökning av uppkopplade enheter baserade på den service Ericssons DCP erbjuder.

– Kopplingen mot mobilnäten är en central del i samarbetet med Brighter, och vi kommer tillsammans utforma implementeringen av den infrastruktur som The Benefit Loop behöver. Den starka efterfrågan på nya abonnemangsbaserade tjänster bland världens mobilnätsoperatörer har blivit allt mer framträdande, och vi tror att Brighters plattform the Benefit Loop kombinerad med uppkopplade enheter så som nya generationen av Brighter One kan skapa nya möjligheter för operatörer att växa utanför den hårt konkurrensutsatta telefoni- och datamarknaden. Redan idag använder ett flertal av världens mobiloperatörer Ericssons DCP och samarbetet med Brighter kan skapa förutsättning för en ökad spridning. Brighter har dessutom en stark portfölj av immateriella rättigheter som ger en utomordentlig bas för utveckling av mHälso-system.

Brighter jobbar med öppna APIer så att även andra uppkopplade enheter kan integreras i The Benefit Loop. Med Ericssons breda plattform och nät ser Brighter en stor tillväxtpotential då the Benefit Loop enkelt kommer kunna sammanföra mobiloperatörernas ökande efterfrågan av nya tjänster med den stora mängd uppkopplade enheter som idag är tillgängliga, men inte nyttjas fullt ut. Enheter över hela världen kommer kunna bli en del av the Benefit Loop.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>