Kentor vinner upphandling
Hem NYHETERIT-LÖSNING Kentor vinner upphandling

Kentor vinner upphandling

Publicerat av: Redaktionen

Kentor vinner upphandling gällande applikationsförvaltningen av den nationella Tjänsteplattformen

Bellmans2015Kentor har vunnit Ineras upphandling för applikationsförvaltning av den nationella Tjänsteplattformen. Upphandlingen tilldelades Kentor i stor konkurrens och avser både att vidmakthålla och vidareutveckla Tjänsteplattformen.

Varje år utbyts mycket stora mängder verksamhetskritisk information inom svensk vård och omsorg. Sammantaget rör det sig om tusentals förbindelser som behöver upprättas och upprätthållas. Den nationella Tjänsteplattformen och det nationella regelverket för informationsutbyte är kärnan i landstingens gemensamma strategi för ökad innovation inom området e-hälsa. Tjänsteplattformen är den nationella anslutningspunkt som gör det möjligt att skapa IT-lösningar som på ett enhetligt, kostnadseffektivt och säkert sätt integrerar med alla lokala och regionala journalsystem inom vård och omsorg.

Den nationella Tjänsteplattformen drivs av Inera, som har till uppgift att förvalta och utveckla nationella e-tjänster till svenska medborgare, vård- och omsorgspersonal och beslutsfattare.

”Kentor har många års erfarenhet av att leverera kritiska IT-lösningar till olika områden inom svensk vård och omsorg. Vi är stolta över att ha vunnit denna upphandling, som ytterligare visar på Kentors spetskompetens inom svensk vård och omsorg.” säger Urban Berlinde, VD på Kentor.

Totalvärdet på uppdraget bedöms till 40 Mkr med en avtalstid på upp till 6 år.

kentor-in-swedish-9-728

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>