Kontigo Cares första produkt är lanserad
Hem NYHETERIT-LÖSNING Kontigo Cares första produkt är lanserad

Kontigo Cares första produkt är lanserad

Publicerat av: Redaktionen

Kontigo Cares första produkt är lanserad

M-health produkten TripleA från Kontigo Care är på väg att göra stor succé. Produkten ska hjälpa alkoholberoende personer att leva ett nyktert liv och är framtagen med hjälp av teknikutvecklingspartnern Prevas. Nu når den marknaden, lansering skedde den 1/10.Kontigo%20produkt2 

Idén till produkten kommer ifrån Kontigo Cares grundare Daniel Benitez, som själv är nykter alkoholist, och är baserad på såväl tidigare yrkeserfarenheter som hans egna erfarenheter från behandling och efterbehandling. Lösningen är en alkoholmätare i fickformat, en mobilapp samt ett system för datahantering.

– Produkten är nu lanserad och det finns ett stort intresse för lösningen som ökar chanserna för alkoholberoende personer att bibehålla sin nykterhet oberoende av behandlingsform, säger Daniel Kontigo-TripleABenitez VD på Kontigo Care.

TripleA fungerar genom att användaren vid slumpmässiga tillfällen uppmanas utföra ett nykterhetstest genom att blåsa i den trådlösa alkoholmätaren, detta samtidigt som mobiltelefonens kamera tar en bild av användaren för att visa att det är rätt person som blåser. Resultatet skickas sedan till den eller de personer som är relevanta i respektive fall, förslagsvis terapeuten men kanske även socialsekreterare, släktingar, vänner, arbetsgivare etcetera. Systemet blir därmed även ett stöd för vårdtagaren i arbetet med att bygga upp alla brutna förtroenden. Litar din partner på dig? Viskar din chef eller kollega bakom ryggen att du dricker igen? Med TripleA rätas frågetecknen ut en gång för alla.

untitled1111– Jag vet av egen erfarenhet att det är svårt att bygga hårdvara och vi hittade ingen utrustning eller alkoholmätare som motsvarade våra krav. Valet föll istället på att utveckla en ny hårdvara tillsammans med Prevas. Ett mycket lyckat drag som också gav oss Swedish Embedded Award 2014 för den inbyggda lösningen, fortsätter Daniel Benitez.

 

– Utmaningen har varit det breda helhetsansvaret, men det är också vår styrka. Vi är bra på att arbeta under tuffa regulatoriska krav med allt från mekanikdesign, sensorteknik, mjukvaruutveckling, elektronik, m.m. fram till serieproducerade enheter. Det har varit en utmanande resa och vi gläds verkligen med Kontigo Care och deras framgång. När våra kunder lyckas, då når även vi våra mål, säger Marcus Berglund, projektledare på Prevas i Uppsala.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>