C.A.G Mawell är utsedd till primär partner för HIP
Hem NYHETERE-HÄLSA C.A.G Mawell är utsedd till primär partner för HIP

C.A.G Mawell är utsedd till primär partner för HIP

Publicerat av: Redaktionen

C.A.G Mawell har blivit utvald till primär partner för Health Innovation Platform, ett program som drivs av Karolinska Institutet (KI) i syfte att underlätta och främja innovation inom eHälsa.

HIP, Health innovation platform AB tillhandahåller mjukvarukomponenter som används för att underlätta och främja innovation för mindre aktörerC.A.G Mawell är utsedd till primär partner för HIP 2 inom eHälsa. Komponenterna gör det enkelt att använda de nationella tjänsterna för informationsförsörjning. Genom HIP:s komponenter kan stora mängder utvecklingstid sparas och istället läggas på analys av krav, design, testarbete och de anslutnings- och testrutiner som måste följas.

HIP är en viktig tillgång i arbetet med att utveckla innovativa lösningar som främjar en positiv utveckling inom vården för såväl vårdgivare som patienter. Bland annat har appar som är ett stöd i vardagen för kroniskt sjuka utvecklats genom HIP. Tjänsten Vårdhändelser som gör det möjligt för patienter att bli mer aktiva och delaktiga i sin vård, är ett exempel på en e-tjänst som skapats med hjälp av HIP.

”C.A.G Mawells vision är att förbättra livet för människor genom att bidra till digitaliseringen av svensk vård och omsorg. HIP gynnar utvecklingen inom eHälsa och vi är glada över att kunna bistå med vår kompetens till detta viktiga program”, säger Anders Anderberg, affärsutvecklingschef på C.A.G Mawell.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>