Hem TEKNIK Camanio samarbetar med Sagora Senior Living och tar BikeAround till boendet Ansel Park i Kalifornien

Camanio samarbetar med Sagora Senior Living och tar BikeAround till boendet Ansel Park i Kalifornien

Publicerat av: Redaktionen

Camanio har inlett ett nytt samarbete med Sagora Senior Living, för att ta upplevelsecykeln BikeAround till de boende på Sagoras äldreboenden.

Efter att ha testat och utvärderat BikeAround i sex månader så utökar nu Sagora Senior Living användningen av upplevelsecykeln till ett andra boende i Ansel Park, det första i Kalifornien. Det gör att BikeAround nu finns i tio delstater i USA.

Camanio samarbetar med Sagora Senior Living och tar BikeAround till boendet Ansel Park i Kalifornien 3BikeAround är ett innovativt verktyg för reminiscens som kombinerar kognitiv stimulering och fysisk träning, vilket sammantaget ger en glädjefylld aktivitet till dem som använder upplevelsecykeln. Reminiscensmetoden stimulerar minnen för individer som drabbats av demens, vilket kan göra dem lugnare. BikeAround skapar en unik möjlighet för individer att dela upplevelser med anhöriga och personal. Sagora Senior Living har nu bestämt sig för att ta BikeAround till Kalifornien, där de just nu bygger ett nytt boende i Rocklin, vilket skapar en unik möjlighet att anpassa lokalerna för att använda BikeAround. Genom att ha ett dedikerat, anpassat utrymme för BikeAround jDome skapas möjligheten att få ut så mycket som möjligt av den engagerande upplevelsen.

– BikeAround är en underbar kombination av alla olika dimensioner av välmående i en maskin, en aktivitet. Du kan använda den på så många olika sätt. Den är fysisk, emotionell, spirituell och social. Vi har fortfarande inte sett någon använda upplevelsecykeln utan att det skapas en skara åskådare runtomkring. De boende vill se var de är på väg och höra sina grannars berättelse, säger Christal Hoffman från Sagora Senior Living.

BikeAround har installerats i ett stort antal äldreboenden och trygghetsboenden runt om i världen, såväl i USA som i Kanada, Sverige och ett flertal andra länder. Resultaten är överväldigande positiva. Den har också visat sig effektiv när det gäller yngre individer med intellektuella funktionsnedsättningar. Nu tar Camanio och Sagora Senior Living upplevelsecykeln till Kalifornien, med hopp om att framöver inkludera den i fler av deras boenden runt om i USA.

5,8 miljoner människor lider av demens enbart i USA. Den siffran spås öka till nästan 14 miljoner till 2050. Samhällskostnaden för demens i USA beräknas i år uppgå till 290 miljarder dollar. Genom användningen av BikeAround är det möjligt att minska de negativa effekterna av demens för såväl individerna med demens som samhället i stort.

– Kalifornien är en viktig marknad för BikeAround och Camanio. Våra fortsatta ansträngningar för att sprida BikeAround och dess värderingar ger mycket tillbaka i form av nya samarbeten som det med Sagora Senior Living. Genom att BikeAround baseras på Google Street View, så känns det som att vi sluter cirkeln genom att ta den till Kalifornien, där föräldrarna till de som arbetar i Silicon Valley nu håller på att flytta in på äldreboenden, säger Catharina Borgenstierna, VD på Camanio.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>