Hem NYHETER Capio Coronakoll nu med flerspråkigt självskattningstest online

Capio Coronakoll nu med flerspråkigt självskattningstest online

Publicerat av: Redaktionen

Capio lanserade tidigare i vår Capio Coronakoll, för att ge onlinebesökaren möjlighet att utifrån ett självtest få vägledning i om det är tillräckligt med egenvård eller om vidare vårdkontakt rekommenderas.

Capio Coronakoll nu med flerspråkigt självskattningstest online 2

Capio Coronakoll levererar nu självtest på svenska, engelska, franska, arabiska, somali, tigrinya, dari och persiska.

Nu har testet uppdaterats med ytterligare fem språk och kan användas på svenska, engelska, franska, arabiska, somali, tigrinya, dari och persiska.

Just nu är behovet av lättillgänglig och korrekt information i frågor kring corona och covid-19 enormt och för att inte överbelasta vägarna in i vården krävs utveckling och snabba anpassningar. På Capio.se ledde en sådan snabbutvecklad lösning till Capio Coronakoll.

Towa Jexmark, Head of Innovation, Ramsay Santé, förklarar varför tjänsten kom till. ”VI märkte tidigt hur mycket frågor som fanns kring corona/covid-19 och ville hitta ett bra sätt att guida besökarna. Tanken gick från idé till färdiglanserad tjänst på mindre än en vecka.”

Capio Coronakoll är ett beslutsstödsystem som utifrån besökarens svar och ur ett medicinskt perspektiv ger besökaren vägledning i om vidare vårdkontakt behövs eller om det räcker med egenvård.

Towa berättar vidare ”Nu har tjänsten skruvats till ytterligare med uppdateringar utifrån nya riktlinjer från WHO och fler språk har tillkommit för att öka tillgängligheten. Tjänsten kan nu användas på svenska, engelska, franska, arabiska, somali, tigrinya, dari och persiska. Med fler språkalternativ säkerställer vi nu att fler av våra besökare enkelt kan använda tjänsten”.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>