​Capio Ögon kortar köerna till gråstarroperationer i Västernorrland
Hem NYHETER ​Capio Ögon kortar köerna till gråstarroperationer i Västernorrland

​Capio Ögon kortar köerna till gråstarroperationer i Västernorrland

Publicerat av: Redaktionen

Capio Ögon har vunnit den offentliga upphandlingen om 1400 gråstarroperationer, vilken upphandlats av Region Västernorrland.

Operationerna kommer att utföras i företagets befintliga lokaler i Sundsvall. Avtalet som kan ge 1400 operationer per år med möjlighet till förlängning i upp till två år.

Capio Ögon har precis vunnit en offentlig upphandling i Region Västernorrland. Avtal är nu tecknat mellan parterna och börjar gälla den 1 juni 2021.

Capio Ögon har tidigare haft avtal med Region Västernorrland om såväl ögonmottagning som gråstarroperationer. Men i och med denna nya upphandling så får patienterna nya möjligheter till snabbare gråstarroperation. Capio Ögon hyr sedan flera år tillbaka lokaler i Specialistläkarhuset i Sundsvall. Avtalet löper i första hand på ett år, men möjlighet till förlängning finns i upp till två år. Upp till 1400 gråstarroperationer kan bli aktuellt per år.

-Det här känns väldigt roligt, säger Catharina Palmcrantz, Verksamhetschef för kliniken i Sundsvall. Vi har sedan tidigare en god relation med Regionen och ett bra inarbetat team på kliniken, som nu gläds över att åter få ta emot en större andel patienter med grå starr.
-Köerna är långa i Västernorrland, så det gynnar verkligen patienterna att Regionen upphandlar hjälp för att korta köerna, förklarar Catharina Palmcrantz.

Capio Ögon är det gemensamma varumärket för Capio Medocular, Capio Globen Ögonklinik och Capio Scanloc Ögon. Företaget har funnits sedan 1986 och gör ca 20% av alla Sveriges gråstarroperationer. Förutom det har man ögonmottagningar för allmänna ögonsjukdomar samt opererar synfel.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>