CELLINK lanserar nästa generations bioprinters – BIO MDX-serien
Hem NYHETER CELLINK lanserar nästa generations bioprinters – BIO MDX-serien

CELLINK lanserar nästa generations bioprinters – BIO MDX-serien

Publicerat av: Redaktionen

CELLINK meddelar att man i dag lanserar BIO MDX™-serien, nästa generations bioprinters utformade för high throughput biofabricering och precisionsbaserad 3D bioprinting för biomedicinsk tillverkning, vilket innefattar biokompatibla medicintekniska produkter.

CELLINK lanserar nästa generations bioprinters – BIO MDX-serien

Under de senaste fem åren har bioprintning blivit en allt mer vedertagen metod och ett självklart val för forskare inom vävnadsteknik, cellkultivering och regenerativ medicin.

Detta har lett till ett ökat behov av förbättrade tillverkningsmetoder inom automation, precision och reproducerbarhet. Med upp till 6 printhuvuden, nano- och picoliter dispenseringskanaler samt sömlös robotintegration har

BIO MDX och BIO MDX+ designats för att möta kraven som ställs på den avancerade och ständigt framåtblickande cellbaserade forskningen. BIO MDX™-serien backas upp av mer än 25 års forskning och utveckling. Utrustad med teknik från SCIENIONS matrisdispenser representerar BIO MDX de första produkterna som förenar CELLINKkoncernens produktlinjer. Detta visar på den framgångsrika integrationen mellan SCIENION’s innovationskapital och CELLINK’s expertis inom bioprintning.

Lanseringen visar även vårt tydliga fokus på att driva utveckling inom biokonvergens genom att kombinera och dra nytta av nya teknologier för att lösa de svåraste utmaningarna inom Life Sciences.

”Genom att nyttja synergier i koncernen utgör lanseringen ett viktigt steg mot att utveckla system och lösningar som för CELLINK närmare patienten och skapar framtidens medicin. Biomedicinsk tillverkning är i stort behov av förbättrad teknik, och BIO MDX™-serien tillför just detta” säger Héctor Martínez, CTO CELLINK.

”Bioprintning ökar sitt inflytande inom life science. För att växa med våra kunder är det viktigt att vi fortsätter att driva branschen framåt och utveckla den senaste och bästa tekniken. BIO MDX representerar detta och bidrar till att stärka vår redan kraftfulla produktportfölj inom bioprintning”, säger Artur Aira, affärsområdeschef Bioprinting, CELLINK.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>