CELLINK Life Sciences blir BICO, den globala ledaren inom biokonvergens
Hem NYHETER CELLINK Life Sciences blir BICO, den globala ledaren inom biokonvergens

CELLINK Life Sciences blir BICO, den globala ledaren inom biokonvergens

Publicerat av: Redaktionen

CELLINK Life Sciences har omvandlat sig till en mer tillväxtorienterad affärsstruktur för att möjliggöra snabbare life science-innovationer.

För att bättre återspegla den nya strukturen och alla möjligheter som ryms inom detta har koncernen bytt namn till BICO (BIo COnvergence), samtidigt som varumärket CELLINK behålls för verksamheten inom bioprintning.

BICO, ledande inom life science, har kommunicerat sin övergång från CELLINK, för att fokusera på skärningspunkten mellan biologi och teknologi. Sedan bolaget grundades 2016 har BICO byggt en av världens mest expansiva portfölj av life science-produkter som spänner över bioprinting, diagnostik, labb-automatisering, multi-omics och andra viktiga vertikaler, för att stärka sin position som ledande inom biokonvergens; en snabbväxande industri. Denna förändring kommer göra det möjligt för BICO och de 11 dotterbolagen att ännu snabbare och mer kundorienterat driva innovation genom koncernens gemensamma agenda för biokonvergens som innebär investeringar i bioingenjörskap, teknikutveckling, produktdesign och UX samt försäljning och marknadsföring.

Under de senaste fem åren har BICO sett en exponentiell tillväxt och expansion till 900+ anställda fördelade på 11 dotterbolag och försäljning och distribution i 65+ länder till fler än 2 000 laboratorier. Lanseringen av BICO ger en tydlig riktning över företagets framtida fokus att skapa framtidens hälsa inom de tre huvudsakliga affärsområdena: Bioprinting, Biosciences och Bioautomation. Genom att kombinera dessa olika teknologier kommer BICO att göra det möjligt för sina kunder och forskare att förbättra människors hälsa och liv. CELLINK Bioprinting kommer fortsätta utvecklas inom BICO-koncernen som den starka marknadsledaren inom 3D-bioprinting och med sin breda portfölj av förbrukningsvaror, ex. biobläck och vävnadstekniska produkter.

CELLINK Life Sciences blir BICO, den globala ledaren inom biokonvergens”På fem år har vi byggt en världsledande koncern som erbjuder något helt unikt – en revolution inom biokonvergens”, säger Erik Gatenholm, VD och koncernchef för BICO. “Allt eftersom företaget har fortsatt att växa såg vi begränsningar för att kunna göra radikala förändringar inom branschen i våra kunders laboratorier enbart med en produkt. Vi insåg att våra kunder behövde mer och bättre teknik, produkter, lösningar och arbetsflöden för det bästa resultatet, där vi tillsammans kan skapa mest förändring. Jag är stolt över att kunna presentera BICO för världen och ser fram emot att fortsätta flytta fram gränserna för vetenskap för att skapa framtidens hälsovård.”

Bolaget kommer vara fokusera på fem centrala områden som inkluderar att möjliggöra säkrare och lättillgängliga organtransplantationer, utnyttjande av odlad vävnad för mänskliga celler för att eliminera onödiga djurförsök, snabbare utveckling av prisvärda läkemedel, fler individanpassade läkemedel samt snabbare och mer kostnadseffektiv diagnostik för att bekämpa infektionssjukdomar.

”Dagens utmaningar inom hälsa kräver komplexa och mångfacetterade lösningar. Biokonvergensprincipen personifierar detta nya tillvägagångssätt och gör det möjligt för forskare att hitta svaren för att forma framtidens hälsa”, säger Dr. Robert Langer, professor vid Massachusetts Institute of Technology, medgrundare av Moderna och medlem av BICOs Scientific Advisory Board. “Jag ser fram emot att fortsätta arbeta med BICO och ser även fram emot att följa deras utveckling framöver.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>